Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Auringonlasku.
Hämärää. Enemmän kuin joka kolmas amerikkalainen pitää ilmastonmuutosta salaliittona.SXC

Hämärää. Enemmän kuin joka kolmas amerikkalainen pitää ilmastonmuutosta salaliittona.

Yli puolet republikaaneista uskoo ilmastonmuutoksen olevan salaliitto

3.4.2013 11.21

Lasse Leipola

Ilmastosalaliittoon uskoo peräti 58 prosenttia republikaaneista ja 11 prosenttia demokraateista. Koko Yhdysvaltain väestöstä 37 prosenttia pitää ilmastonmuutosta huijauksena. Public Policy Polling on selvittänyt amerikkalaisten asenteita salaliittoihin.

Suosituin salaliittoteoria liittyy presidentti John F. Kennedyn salamurhaan. Yli puolet amerikkalaisista uskoo, että taustalla oli yksittäistä ampujaa suurempi salaliitto. Siihen, että Lee Harvey Oswald toimi yksin, uskoo vain joka neljäs.

Joka viides amerikkalainen uskoo, että maan hallitus salasi ufon putoamisen Rosweliin vuonna 1947. Maan ulkopuoliseen elämään uskoo 29 prosenttia kansasta.

Salaisen valtaeliitin suunnitelmiin uudesta maailmanjärjestyksestä uskoo 28 prosenttia amerikkalaisista ja 13 prosenttia pitää presidentti Barack Obamaa antikristuksena.

Niin ikään 28 prosenttia amerikkalaisista uskoo, että Saddam Hussein oli 9/11-terrori-iskujen takana. 11 prosenttia väestöstä uskoo, että maan hallinto antoi terrori-iskujen tapahtua.

Puoluekanta vaikuttaa määräävän sen, uskovatko amerikkalaiset, että republikaanipresidentti George W. Bush johti tarkoituksellisesti harhaan puhuessaan joukkotuhoaseista Irakin sodan alla. Demokraateista 72 prosenttia uskoo tähän, republikaaneista vain 13 prosenttia.
Viite