Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Yllättävä vaatimus: Ylioppilaskirjoitukset lakkautettava

1.10.2013 12.10

Juha Honkonen

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto Vino vastustaa hallituksen aikeita kasvattaa ylioppilastutkinnon painoarvoa korkeakouluihin pääsemisessä.

Hallituksen rakennepoliittisessa ohjelmassa linjataan ylioppilastutkinnon painoarvon lisäämisestä työurien pidentämisen nimissä. Vino ei pidä tätä oikeana keinona vaan vaatii ylioppilaskirjoitusten lakkauttamista.

”Ylioppilaskirjoitukset vievät valtavasti lukiolaisten aikaa ja resursseja. Ylioppilaskirjoituksiin pänttäämisen sijaan abit voisivat käyttää aikaa valintakokeisiin valmistautumiseen. Ylioppilastutkinnon painoarvon lisääminen on ongelmallinen esitys myös, koska siinä ei huomioida ammattioppilaitoksista yliopistoon pyrkivien nuorten mahdollisuuksia”, sanoo Vinon puheenjohtaja Veli-Matti Partanen.

Vino pitää tärkeänä, että korkeakouluihin päästään jatkossakin pääasiassa valintakokeiden kautta. Valintakokeet mittaavat ylioppilaskirjoituksia huomattavasti paremmin opiskelijan lähtötasoa ja soveltuvuutta haettavalle alalle. Samalla valintakokeisiin valmistautuminen antaa hakijalle paremman kuvan alasta, jolle hän on hakemassa.

nuoret  vihreät  opiskelu  koulu 
Viite