Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Yllätys luvassa vihreiden salkkujaossa?

20.6.2011 9.22

Lasse Leipola

Vihreiden eduskuntaryhmä ja puoluevaltuuskunta kokoontuvat tänään maanantaina kello 12 päättämään hallitusohjelman hyväksymisestä sekä valitsemaan omat ministerinsä. Puolueiden keskinäisessä salkkujaossa vihreät saivat ympäristöministerin sekä kehitysministerin salkut.

Puolueen puheenjohtaja Ville Niinistö on jo aiemmin ilmoittanut olevansa kiinnostunut ympäristöministerin salkusta, joten hänen valintaansa on pidetty lähes varmana.

Kehitysministerin salkun kohtalo on sen sijaan vielä täysi arvoitus. Todennäköisesti salkun saa tasa-arvon nimissä nainen, koska on puolueen puheenjohtajistoon valittiin toissa viikkoisessa puoluekokouksessa kolme miestä ja ainoastaan yksi nainen.

Helsingin Sanomien haastattelema Heidi Hautala sanoi viime viikolla ennen salkkujaon julkistamista, että häntä kiinnostaisi kehitys- ja kauppaministerin salkku. Hautalan siirtyminen ministeriksi nostaisi ex-puheenjohtaja Tarja Cronbergin varasijalta europarlamenttiin.

Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on nostettu esille myös Tuija Braxin, Outi Alanko-Kahiluodon, Anni Sinnemäen ja eduskunnasta pudonneen Johanna Sumuvuoren nimet.

Kokouksesta odotetaan pitkää ja vaikeaa.

Juttua on muokattu kello 10.06. Toisin kuin jutussa alunperin väitettiin, valittiin vihreiden puheenjohtajistoon myös yksi nainen.

vihreät  hallitusneuvottelut 
Viite