Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace

mielenosoittajat
Vastalause. Mielenosoittajat kokoontuivat eduskuntatalon eteen tänään torstaina, kun eduskunta äänesti uusista ydinvoimaluvista.Greenpeace

Vastalause. Mielenosoittajat kokoontuivat eduskuntatalon eteen tänään torstaina, kun eduskunta äänesti uusista ydinvoimaluvista.

Ympäristöjärjestöt ydinvoimasta: Toivo ei ole vielä menetetty

1.7.2010 12.18

Saija Räsänen

Ympäristöjärjestöt WWF, Greenpeace ja Luontoliitto sekä Vihreä puolue tuomitsevat eduskunnan päätöksen rakentaa Suomeen kaksi uutta ydinvoimalaa.

Greenpeace ei aio lopettaa eduskunnan ydinvoimamyönteisestä kannasta huolimatta kampanjointia ydinvoimaa vastaan.

"Ydinvoimateollisuudella on vielä kivinen, Olkiluoto 3:n epäonnistumisen viitoittama tie kuljettavanaan. Kansalaisten ja ympäristöjärjestöjen velvollisuus on jatkaa kampanjointia, jotta lupaa hakeneet TVO ja Fennovoima eivät toteuta suunnitelmiaan", sanoo Greenpeacen energiavastaava Lauri Myllyvirta Greenpeacen tiedotteessa.

Ympäristöjärjestöt ovat vastustaneet ydinvoimaa vastaan "Äänestä ydinvoima historiaan"- kampanjassa. Tähän mennessä yli 32 000 kansalaista on lupautunut äänestämään ensi eduskuntavaaleissa jotakuta niistä kansanedustajista, joka tänään äänesti ydinvoimaa vastaan, tai uutta kansanedustajaa, joka vastustaa ydinvoimaa.

Luontoliitto pitää ydinvoimaa vanhenevana teknologiana, joka on uhka tuleville sukupolville.

"Päätöksellä eduskunta on kiinnittämässä Suomen energiapolitiikkaa seuraavaksi sadaksi vuodeksi umpikujaan ja auringonlaskun teknologiaan sekä jättää haitat tulevien sukupolvien maksettavaksi ilman kunnollisia vakuuksia", kommentoi Luontoliiton puheenjohtaja Mauno Särkkä Luontoliiton tiedotteessa.

WWF paheksuu kiireistä aikataulua, jolla ydinvoimaesitykset tuotiin eduskunnan käsittelyyn.

"Tuntuu siltä, että hallitus ei ole ollut etsimässä Suomelle kestävää tulevaisuuden energiaratkaisua, vaan nimenomaan viemässä väkisin tätä ydinvoimapäätöstä läpi. Tämä selittää sen, miksi hallitus ei avoimin mielin selvittänyt vaihtoehtoja energiantarpeen kattamiseen ilman ydinvoimaa", sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder WWF:n tiedotteessa.

Vihreiden mukaan päätös ydinvoimasta tehtiin tilanteessa, jossa kansan enemmistö vastustaa ydinvoiman lisärakentamista.

"Päätös on mielestämme historiallisen suuri virhe", sanovat vihreät kansanedustajat yhteisessä tiedotteessaan.

Vihreät ihmettelevät sitä, ettei eduskunta ottanut huomioon ympäristövaliokunnan kielteistä kantaa ydinvoimaan tai hallituksen aiempaa linjausta olla rakentamatta ydinsähköä vientiin.

 

 

 

 

 
 

 

 

ydinvoima 
Viite