Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laura Kotila, Valtioneuvoston kanslia

Ville Niinistö.
Edelläkävijäksi. Ville Niinistö toivoo, että EU sopii omista päästöistään pian, jotta se pääsee edistämään kansainvälistä sopimusta.Laura Kotila, Valtioneuvoston kanslia

Edelläkävijäksi. Ville Niinistö toivoo, että EU sopii omista päästöistään pian, jotta se pääsee edistämään kansainvälistä sopimusta.

Ympäristöministeri: ”EU:n kanta tärkeä signaali ilmastoneuvotteluille”

4.3.2014 8.05

Lasse Leipola

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) toivoo, että EU:ssa päästäisiin mahdollisimman pian sopuun yhteisistä ilmastotavoitteista. Niinistö osallistui eilen maanantaina ympäristöministerien kokoukseen Brysselissä.

Hänen mukaansa sopu EU:n sisällä on saavutettavissa.

"EU:n kanta on tärkeä signaali kansainvälisille ilmastoneuvotteluille. Yhteinen näkemys EU:n tavoitteesta on saavutettava mahdollisimman pian, jotta EU voi tämän vuoden aikana aktiivisesti edistää uuden kansainvälisen ilmastosopimuksen syntyä Pariisissa ensi vuoden lopussa", Niinistö sanoo tiedotteessa.

Komission esittämästä 40 prosentin päästövähennyksestä vallitsee EU:ssa melko laaja yksimielisyys. Sen sijaan uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuutta koskevista tavoitteista on erimielisyyttä. Esimerkiksi parlamentti ja alueiden komitea ovat ajaneet jäsenmaita sitovia tavoitteita. kun komissio asettaisi tavoitteen vain koko unionin tasolla.

ilmastoneuvottelut  päästöt 
Viite