Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Sirkka-Liisa Anttila.
Palkintomagneetti. Sirkka-Liisa Anttila on voittanut syksyn aikana jo kaksi ympäristöjärjestöjen myöntämää palkintoa.Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Palkintomagneetti. Sirkka-Liisa Anttila on voittanut syksyn aikana jo kaksi ympäristöjärjestöjen myöntämää palkintoa.

Ympäristöväki rankaisee Sirkka-Liisa Anttilaa jo toisella palkinnolla

16.11.2009 11.53

Lasse Leipola

Luonto-Liitto on myöntänyt Siilin piikki -palkinnon maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle (kesk). Palkinto myönnetään luonnonsuojelun vastaisesta työstä. Lokakuun alussa Anttila voitti Anti-Animalia -palkinnon.

Luonto-Liitto perustelee palkintoa muun muassa Metsähallituksen yhtiöittämisellä, joka sen mukaan lisää valtion maiden tuottopaineita sekä uhkaa luonnon virkistyskäyttöä ja maksuttomia retkeilypalveluita.

Anttila on piikin todella ansainnut. Maa- ja metsätalousministerin ajama luonnonvarapolitiikka osoittaa todellisuudentajun täydellistä katoamista aikana, jolloin erityisesti nuoret ovat yhä enemmän huolissaan ympäristökysymyksistä. Sirkka-Liisan seikkailuille on saatava loppu”, Luonto-Liiton valtuusto perustelee tiedotteessaan.

Luonto-Liitto moittii myös, että ministerinä Anttila on hidastanut saimaannorpan suojelua ja esittänyt metsästyksen hyväksymistä kansallispuistoissa. Sen mukaan Anttila on myös ollut välinpitämätön maatalouden päästöjen rajoittamisen ja metsien suojelun edistämisen suhteen.

”Ministeri Anttilalle Luonto-Liitto toivottaa menestyksekästä tulevaisuutta jossain muualla kuin luonnonvara- tai ympäristöasioiden parissa”, päättyy Luonto-Liiton tiedote.

luonnonsuojelu 
Viite