Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace

Ongelmatehdas? Olkiluodon kolmosreaktorin työmaa noin vuosi sitten. Greenpeace

Ongelmatehdas? Olkiluodon kolmosreaktorin työmaa noin vuosi sitten.

Ympäristöjärjestöt: Olkiluodon rakennustyöt keskeytettävä

20.8.2008 12.03

Vihreä Lanka

Suomen luonnonsuojeluliitto yhtyy vaatimuksiin Olkiluodon kolmannen reaktorin rakennustöiden keskeyttämisestä jatkuvien laatu- ja turvallisuusongelmien takia.

Lisäksi järjestö esittää Teollisuuden voiman neljännen reaktorin rakennuslupamenettelyn keskeyttämistä. Yhtiö havittelee neljättä voimalaa Olkiluotoon.

”Rakennustyömaan ongelmat osoittavat, että TVO on kykenemätön hoitamaan projektia. Salailupolitiikan on nyt loputtava”, ympäristönsuojelupäällikkö Jouni Nissinen sanoo.

Nissisen mukaan Säteilyturvakeskus ei valvo Olkiluodon rakennustyömaata riittävän tarkasti.

Hän yhtyy kansanedustaja Heidi Hautalan (vihr) aiemmin aamulla esittämään vaatimukseen, jonka mukaan ydinturvallisuuden valvonta pitää siirtää työ- ja elinkeinoministeriöstä sosiaali- ja terveysministeriölle tai ympäristöministeriöön intressiristiriitojen välttämiseksi.

”Työ- ja elinkeinoministeriön tulisi keskeyttää rakennustyöt välittömästi ja tilata riippumattoman arvio tilanteesta”, Nissinen sanoo.

Greenpeace vaati jo viime viikolla Olkiluodon rakennustöiden keskeyttämistä. Järjestössä ollaan tyrmistyneitä Ylen eilen esittämistä tiedoista, joiden mukaan Olkiluodon ydinvoimalatyömaan työntekijöitä on estetty kertomasta ydinturvallisuuden laiminlyönneistä eteenpäin.

”Ydinvoimalatyömaan valvonta on pettänyt pahemman kerran. Työntekijöitä pelotellaan vaikenemaan, eikä Säteilyturvakeskus puutu laatumääräysten rikkeisiin, vaikka olisi niistä tietoinen”, energiakampanjoitsija Lauri Myllyvirta sanoo.
Viite