Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Vieraslista

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain vihreää. Joka keskiviikko päivittyvä blogi, joka päättyy vihreisiin häihin syyskuussa 2008.

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain vihreää. Joka keskiviikko päivittyvä blogi, joka päättyy vihreisiin häihin syyskuussa 2008.

14.5.2008

Jotain vihreää

Olemme lykänneet vieraslistan laatimista viikosta toiseen. Bestman ja kaaso alkavat käydä kärsimättömiksi, joten pakko kai ryhdistäytyä, ettei joudu juhlimaan polttareita yksin tuulimyllyn nokassa Mauri Pekkariseksi puettuna.

Vieraslistan teko on yksi häiden epämieluisimmista hommista. Miten panna elämänsä ihmiset tärkeysjärjestykseen?

Erityisen ikäväksi vieraslistan laatimisen tekee se, että sitä on pohdittava kahteen otteeseen: ennen hääpaikan varaamista ja sen jälkeen, lopullisen paikkatilanteen selvittyä.

Kaikkein ympäristöystävällisintä olisi tietenkin lampsia lounastauolla housupuvussa maistraattiin. Tässä mielessä maallinen ja perinteitä tuulettanut 1970-luku oli vihreiden häiden kulta-aikaa.

Hieman persoonallisempi paikka minimalistisille muutaman hengen häille on luonnon helmassa tai vaikka kotona. Kaikille tämä ei tietenkään sovi.

Jos mitään bileiden järjestämisestä ja itsestäni olen oppinut, häävieraat yllättäisivät morsiamen imurinvarresta. Tai kuten viime viikonloppuna kotonaan häitään juhlinut tuttavapariskunta, vääntäisin juhlaruokia vielä tuntia ennen vihkimistä.

Mutta takaisin vieraslistaongelmaan. Ehkä kannattaisi ottaa vaarin Ellien ekohääkeskusteluun tulleesta kommentista.

”Jos häät pitäisivät sisällään myös vieraiden eettisyyden ym. niin aika pienet häät tulisivat. Itse en tunne yhtään ihmisistä joka orjallisesti noudattaisi jotain linjaa”, nimimerkki Oma napa lähinnä kirjoittaa.

Loistava idea! Kun vieraslistalta karsii lihansyöjät, juoksevan veden alla tiskaavat, perussuomalaisten kannattajat ja lomalentojen käyttäjät, jäljelle ei jää ketään – edes hääparia.

Omien häidemme juhlapaikasta lisää ensi viikolla, sitä ennen vinkkilista kevään kosijoille. Mikä on sinun mielestäsi vihrein paikka kosia?

Vihreät kosintapaikat – top 5:

1. Luomuruispelto

2. Olkiluodon ydinvoimalan nosturi

3. Kuivakäymälä

4. Katumaasturin konepelti

5. Kierrätyskeskus

 

Lisää hääblogitekstejä löydät täältä.

Viite