Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puoluefestarit ja kohublondi

Natalia Baer

Johanna Sumuvuori ja vaaterekki.
Vuosi ilman muotia. Johanna Sumuvuori yrittää elää vuoden ilman pikamuotia. Hän kirjoittaa ponnisteluistaan joka tiistai. Natalia Baer

Vuosi ilman muotia. Johanna Sumuvuori yrittää elää vuoden ilman pikamuotia. Hän kirjoittaa ponnisteluistaan joka tiistai.

20.5.2008 9.00

Johanna Sumuvuori

Viikonloppu kului Mikkelissä vihreiden puoluekokouksessa.

Puoluekokous on meille poliittisille eläimille eräänlainen kesän avaus. Aiemmissa elämänvaiheissani se oli Provinssirock, mutta puolustukseksi totean, että kyllä puolue-elämästäkin löytää varsin kirjavaa porukkaa ja jos jonkinlaista peikkoa.

Yllättävän moni kokousvieras oli lukenut aiemman bloggaukseni, jossa jaottelin vihreitä erilaisiin tyylikategorioihin.

Minulle tuli lähes huono omatunto, kun eräs Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puuhanainen totesi lauantain lounastauolla, että "kiitti vaan Nanna, sain just äidiltä hienon vihreän villakaavun ja nyt mua sit sanotaan liehuviitaksi".

Pari varttuneempaa vihreää naista puolestaan kyseli huolissaan, että "en kai mä vaan ole sellainen liehuviitta?"

Mikähän niissä liehuviitoissa oikein pelottaa? Itse asiassa luulen, että liehuviitat ovat keskimääräistä määrätietoisempia.

Kokouspaikan aulassa kaupattiin perinteiseen tyyliin kaikenlaisia vihreitä brosyyreitä, mutta yllätyksekseni tarjolla oli myös ekomuotia. Savonlinnassa perustettu Ilomieli ekodesign kauppasi söpöjä kierrätysmateriaaleista valmistettuja laukkuja ja hameita, ja lisää tuotteita löytyy yrityksen nettikaupasta.

Myynnissä oli niin ikään puolueen omia, Globe Hopen valmistamia kierrätyskasseja ja -kukkaroita. Esimerkiksi vanhoista vaalibanderolleista valmistetut laukut ovat tosi hienoja.

Niitä saa myös vihreiden verkkokaupasta, ellei uskalla käydä puoluetoimistolla ostoksilla. Suosittelen jälkimmäistä, samalla voi nimittäin tarkastaa vihreiden virkamiesten tyylikirjon.

Paluujunassa tuli pohdittua porukalla myös sitä, miten naispoliitikkojen tyylimuutokset ovat rankkaa iltapäivälehtikamaa.

Kansanedustaja Tanja Karpela on uskaltanut arvostella pääministeri Vanhasen energiapoliittisia lausuntoja konservatiivisiksi. Siitä hyvästä edustajakollegani on nyt iltapäivälehden kuvatekstissä "kohublondi".

Toisessa kuvatekstissä todetaan saman edustajan uudesta kampauksesta jotain tyyliin "uusi kampaus, uudet aatteet?".

Aloin oitis miettiä, kuka viime viikkojen poliittisten kuohujen mieshenkilöistä on kohublondi. Onko se kenties liikemies Toivo Sukari, vai joku vaalirahoituksia unohdellut valtiomies?

Lisää Sumuvuoren muotiblogitekstejä löydät täältä.
Viite