Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Talous, talous, talous

23.9.2008 9.16

Johanna Sumuvuori

Mikä viikko! Niin eduskunnan kuin koko maailman ykkösaihe on ollut finanssikriisi, jonka puiminen on eduskunnassa ajoittunut valtion talousarvion käsittelyn yhteyteen.

Koska olen valtiovarainvaliokunnassa, ei päähäni ole talousasioiden sijaan mahtunut juuri muuta. Olen päivystänyt budjettikeskusteluissa ministerikuulemisia ja osallistunut lukuisiin debatteihin mm. joukkoliikenteestä, vankiloista, kulttuurin tukemisesta, kehitysyhteistyöstä ja vesistöjen rehevöitymisestä.

Blogin lukijat suonevat anteeksi, että asusteiden miettimiseen ei ole todellakaan ollut aikaa, saati kiinnostusta.

Tai no joo, pari kertaa pukeutuminen on tullut esiin. Muutama kollega on kysynyt, mistä "uusi" musta paitani on. Löysin todellakin viime viikolla sarjakuvamessuilta Kaino-Kustanteen kojulta kierrätetyn paidan, johon oli painettu ihana piirros. Hinta naurettavat viisi euroa.

Kannattaa tutustua kyseiseen puljuun: http://www.kaino-kustanne.com/

Toinen tilanne, jossa sivuttiin vaatteita, oli tämänaamuinen Kuluttajaliiton vierailu eduskunnassa.

Kerroin järjestön eettisen kuluttamisen projektipäällikölle (mikä hieno titteli!) Juha Beurlingille blogihankkeestani. Esitin myös toivomuksen, että Kuluttajaliitto perustaisi portaalisivuston nettiin niille, jotka etsivät tietoa eettisistä vaatehankinnoista. Sivustolla voisi olla kattava listaus palveluista ja tuotteista, jotka täyttävät eettisen kuluttamisen kriteerit.

Juha piti ideaa hyvänä, ja kertoi samalla, että Kuluttajaliitolla on jo esimerkiksi Fiksu Shoppailija -sivusto , jossa annetaan ohjeita järkevään kulutuskäyttäytymiseen. Jään odottamaan portaalin perustamista ja otan mielelläni vastaan listauksia ja linkkejä, joita sivuilla voisi olla.

Lisää Sumuvuoren muotiblogitekstejä löydät täältä.
Viite