Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

31-vuotias neitsyt

Lauri Tiainen

Kuvituskuva
Lauri Tiainen

1.7.2016 9.13

Annakaisa Suni

Anna on 31-vuotias. Hän ei ole koskaan harrastanut seksiä. Hän uskoo, että Jumala on tarkoittanut seksin toisiaan rakastavien elämänkumppaneiden väliseksi.

Anna asuu keskisuuressa kaupungissa Ruotsissa ja työskentelee viestintäalalla. Hän matkustelee, lukee, treenaa, kokkaa ystävilleen illallisia ja juo niillä viiniä. Hän ei tunne olevansa ollenkaan epänormaali. Silti hän uskoo, että uskonnottomien ihmisten on vaikea ymmärtää hänen päätöstään.

Teininä Anna tunsi itsensä yksinäiseksi, kunnes hän tapasi ystävän, joka piti hänestä huolta. Ystävä oli uskossa ja puhui paljon kristinuskosta ja Jeesuksesta. Kun Anna oli 13-vuotias, hän liittyi yhdessä ystävänsä kanssa vapaakirkkoon. Kirkko opetti konservatiivista näkemystä siitä, miten ihmisten tulee elää.

Anna on nykyään liberaalimpi ja kuuluu toiseen kirkkoon. Hän on silti edelleen sitä mieltä, että on kaunista harrastaa elämässään seksiä vain yhden ihmisen kanssa.

Tärkein rakkaudenteko. Niin Anna näkee seksin. Siinä ei ole kyse vain omasta nautinnosta, vaan jostain, jonka kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä tekee yhdessä.

Hän on kokeillut itsetyydytystä, mutta ei kiihottunut itsensä koskettelemisesta. Hän ei ole koskaan saanut orgasmia.

”Mielestäni on rakkaudenosoitus, että olen odottanut ja annan neitsyyteni yhdelle ihmiselle”, hän sanoo.

Annan mielestä kyse ei ole säännöstä, vaan siitä, että Jumala haluaa hänen parastaan.


Turkoosi meri, valkoinen ranta ja komea nuori mies. Annan ensimmäinen suudelma.

Anna oli lähtenyt reppureissaamaan lukion jälkeen ja tapasi miehen hostellissa, jossa he molemmat olivat töissä. He suutelivat rantahiekalla, kietoutuivat yhteen ja yhdessä vaiheessa Anna oli yläosattomissa. Mies halusi riisua hänen housunsa. Silloin Anna sanoi, ettei hän usko seksiin ennen avioliittoa. Okei, mies vastasi. He olivat yhdessä kymmenen päivää, kunnes Annan oli pakko jatkaa matkaa.

Anna sanoo, ettei hän halunnut seksiä silloin rannalla. Hän ei ollut valmis.

Teini-ikäisenä hän ei ajatellut seksiä tai poikia paljonkaan. Myöhemmin seksi alkoi hänen ajatuksissaan merkitä läheisyyttä ja rakkautta tulevaan aviomieheen.

Viime vuosina hän on alkanut ajatella myös nautintoa.

”Olen alkanut ajatella, että halu on normaalia ja seksi kaunis asia. Tunnen itseni enemmän, en ehkä seksuaaliseksi, mutta saan ajatella seksiä tai katsoa seksiä tv:stä ja kiihottua siitä.”

Hän ei ole katkera kirkon opetuksista. Jos hänen elämässään on surua, se johtuu siitä, että hän ei ole vielä tavannut tulevaa miestään. Hän uskoo ja toivoo, että jokaiselle on olemassa oikea ihminen.


Osta dildo. Sen neuvon kristitty ystävä antoi Annalle. Ystävä oli mennyt naimisiin ja yrittänyt harrastaa seksiä hääyönä, mutta se ei ollut onnistunut. Toinen vastavihitty ystävä sanoi, että voisi elää koko elämänsä ilman seksiä.

Myös Anna pelkää, että penetraatio sattuu, kun hän viimein harrastaa seksiä. Hänen mielestään seksistä pitäisi puhua enemmän uskovien kesken. Jos seksiin liittyy aina syyllisyys, siitä on vaikea alkaa yhtäkkiä nauttia hääyönä.

Anna painottaa, että jotkut kristityt parit muuttavat yhteen ja saattavat harrastaa seksiä ennen häitä. Sen sijaan hän arvelee, että moni vapaakirkkoon kuuluva uskova ei harrasta seksiä usean ihmisen kanssa ennen naimisiinmenoa.

Anna ajattelee nyt, että hän haluaa odottaa, kunnes tapaa tulevan miehensä. Hän ei kuitenkaan halua odottaa hääyöhön asti.

”Tavallaan olen iloinen, että olen jo näin vanha. Jos olisin mennyt naimisiin 21-vuotiaana, en olisi tiennyt mitään seksistä. Se olisi ollut vaikeampaa.”

Meidän pitäisi puhua enemmän seksistä. Siksi Vihreä Lanka kertoo, mitä ihmiset ovat oppineet seksistä. Haluatko haastateltavaksi? Kirjoita osoitteeseen annakaisa.suni@vihrealanka.fi. Voit olla nimetön.
Viite