Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Oman yhdistyksen kautta

18.4.2016

Pekka Huttu-Hiltunen

Käyttäjän Pekka Huttu-Hiltunen kuva
Pekka Huttu-Hiltunen on Kuhmon Vihreiden sihteeri.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna kuhmolaiset vihreät toteuttivat sen, mistä oli pari vuotta puhuttu. Perustivat oman paikallisyhdistyksen. Kuhmossa katsottiin että viesti saadaan paikallisesti paremmin perille oman yhdistyksen kautta.

Kuhmon vihreisiin liittyi heti useita uusia jäseniä, ja toiminta on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Omaa kunnallisvalliohjelmaa on jo alettu työstää.

Heti alussa yhdistys myös päätti aloittaa tutustumisen kuhmolaisiin yrityksiin ja organisaatioihin. Ensimmäisenä vierailtiin musiikkijuhla Sommelon ja Runolaulu-akatemian toimistolla helmikuussa. Itä-Suomen rikas kulttuuriperintö ansaitsee huomiota, ja siihen nämä kaksi yhdistyspohjaista organisaatiota juuri pyrkivät.


Maaliskuussa oli vuorossa Kuhmon suurin yksittäinen työllistäjä Kuhmo Oy.

Yritys antoi uskottavan kuvan siitä, että se käyttää uusiutuvaa paikallista raaka-ainetta tehokkaasti, vastuullisesti ja eettisesti. Työllistävä vaikutus on noin 400 ja välillisesti noin 900 henkilötyövuotta.

On hyvä, että monen kainuulaisen yrityksen voima on juuri eettisyydessä, kestävän kehityksen periaatteissa ja siinä että toiminnan tuloksena syntyvä taloudellinen hyöty jää alueelle.

Valitettavasti toisenlaisiakin esimerkkejä löytyy myös Kainuusta, erityisesti Talvivaaran suunnalta.

Viite