Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ilmastofestarit

9.12.2014

Lasse Leipola

Käyttäjän Lasse Leipola kuva

Eilen oli elämäni ensimmäinen päivä ilmastosopimuksen osapuolikokouksessa. Odottamani vakavan pönötyksen sijaan ilmassa oli rentoa festaritunnelmaa. Ja miksei olisi ollut? Varsinaisten neuvottelujen ympärille on nimittäin kasattu toinen toistaan kiinnostavampia tilaisuuksia kuin keikkoja Roskildessä konsanaan.

Toki moisen rinnastuksen tekeminen vaatii sellaista kiinnostusta ilmastoasioihin, että menee mielummin kuuntelemaan Sir Nicholas Sterniä kuin Bruce Springsteeniä tai innostuu kansainvälisen energiajärjestön raporteista enemmän kuin Arcade Firen uudesta levystä.

Perinteisten festareiden tapaan rakennelmat ovat väliaikaisia ja oluttakin on tarjolla. Toki erojakin löytyy: käyttäytyminen ja pukeutuminen ovat asiallisempia, vessoihin ei tarvitse jonottaa ja järjestelyt on muutenkin hoidettu huomattavasti jouhevammin.

Yksi syy rentoon tunnelmaan, jota puheenjohtaja Manuel Pulgar-Vidal kutsui Liman hengeksi, on varmasti miellyttävän lämmin sää. Kukapa ei neuvottelisi mielummin kesäisessä Perussa kuin syksyisessä Puolassa tai Tanskassa?

Viite