Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ideologia ennen totuutta

3.12.2015

Sammeli Heikkinen

Käyttäjän Sammeli Heikkinen kuva

Valtiovarainministeri menee eduskunnan eteen kertomaan lakiuudistuksesta. Hän kertoo eduskunnalle, että lakiuudistuksesta on annettu melkein pelkästään positiivisia lausuntoja.

Valtiovarainministeri jää kiinni. Lakiuudistuksesta on annettu melkein pelkästään kielteisiä lausuntoja. Valtiovarainministeri sanoo sori siitä ja syyttää oman ministeriönsä viestintää. Pian todetaan, että valtiovarainministeri johtaa itse ministeriönsä viestintää.

Valtiovarainministeri sanoo pahoittelevansa nöyrästi virhettä. Hänen mukaansa on virhe, että keksii eduskunnan edessä itse prosenttiluvun 90 ja kertoo sen totena eduskunnalle.
Valtiovarainministeri peruu laajalti kritisoidun muutoksen.

Hallitus ei tainnut kompastua Alexander Stubbin (kok) törmäilyyn ja juuri nyt näyttää sitä, että myös Stubb saa pitää salkkunsa.

Stubbin kai voisi kaataa oman puolueen oppositio. Tai sitten tietenkin pääministeri Juha Sipilä (kesk). Hallituksen lapatossu, perussuomalaiset, luultavasti tyytyy mihin vain kunhan hallitustaival saa jatkua.

Sipilän ja Stubbin aseveljeys tuskin on saanut tästäkään kahakasta sellaista osumaa, että Sipilä panisi Stubbin menemään tietä myöten.

Kuka kokoomuksen keskeisistä voimahahmoista voisi ottaa ehkä parhaiten republikaaniksi luokiteltavan Sipilän siipimiehen paikan? Kuka olisi valmis yhtä kovaan ja oikeistolaiseen politiikkaan?

Hallituksen taivalta on leimannut jämäkkyydeksi naamioitu ideologinen yksisilmäisyys ja päätöskyvyksi väitetty hätäinen häikäilemättömyys. Stubb pysyi tällä linjalla.

Siinä, miten vähän hallitus tuntuu piittaavan tosiasioista tai jopa väärän tiedon levittämisestä kiinni jäämisestä, on jotain kylmäävää.

Ideologinen näkemys maan suunnasta on niin vahva, ettei siitä poiketa faktojen vuoksi. Edes harhaanjohtamisesta ei ilmeisesti uskota tulevan vakavia ongelmia.
Tai sitten kyse on vain siitä, ettei asioihin paneutumiseen riitä malttia. Silkasta tunaroinnista.

Viite