Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Luotan sinuun, Annika Saarikko

8.5.2015

Annakaisa Suni

Käyttäjän Annakaisa Suni kuva
Tasavalta-blogi seuraa kevään eduskuntavaaleja ja hallitusneuvotteluja.

Aion nyt kehua keskustalaista. Hänen nimensä on Annika Saarikko, ja hän on mitä todennäköisimmin ministeri Suomeen muodostettavassa perusporvarihallituksessa.

Keskustan varapuheenjohtaja Saarikko on yksi niistä harvoista naisista, jotka ovat oikeasti Suomen politiikan sisäpiirissä. Hänellä on valtaa puolue-eliitissä ja hän on suosittu keskustan jalkaväen keskuudessa.

Annika Saarikko on myös yksi niistä poliitikoista, jotka tuovat vanhoilliseen hallitukseen liberaalin ja suvaitsevaisen tuulahduksen.

Saarikko kannatti tasa-arvoista avioliittolakia niin puheissaan kuin äänestämällä.

Hän allekirjoitti Feministiset vaalit -kampanjan tavoitteet ja lupasi tehdä parhaansa, että turvakotien toiminta saisi vakaamman rahoituksen.

Haastattelin Saarikkoa Hufvudstadsbladetiin jouluna 2013. Silloin hän piti sote-uudistusta politiikan tärkeimpänä tehtävänä ja toivoi, että sosiaali- ja terveydenhuollossa alettaisiin oikeasti panostaa ennaltaehkäisyyn. Saarikon mukaan ennaltaehkäisystä puhutaan esimerkiksi lastensuojelussa, mutta oikeasti siitä leikataan aina ensin.

Toivottavasti Saarikko saa tämän järjen äänen kuuluviin nyt, kun puhutaan kymmenen miljardin leikkauksista: ei kannata leikata niin, että Suomesta tulee kurjempi paikka elää samalla kun kustannukset tosi asiassa kasvavat.

Keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus aloittavat viralliset hallitusneuvottelut tänään kolmen keski-ikäisen miehen, anteeksi kolmen ässän, johdolla. Politiikan toimittajalle luvassa on kivoja aikoja ja feministille surullisia. Siksi otan itselleni oikeuden nostaa esiin harvinaisia valopilkkuja. Annika Saarikko on yksi heistä - toivottavasti hän osoittautuu myös feministien luottamuksen arvoiseksi.

 

hallitusneuvottelut 

Viite