Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Oikeistohallitus iskee

8.9.2015

Sammeli Heikkinen

Käyttäjän Sammeli Heikkinen kuva

Raippa on pöydällä ja kohta sillä lyödään.

Juha Sipilän (kesk) markkinoimasta "yhteiskuntasopimuksesta" ei tullut mitään, joten nyt hallitus lukee kostoksi madonlukuja.

Ei tietenkään kaikille, vaan lähinnä työntekijöille, etenkin julkisen puolen duunareille.

Työntekijälle tarjotaan  koulutuspakettia ja puolen vuoden työterveyshuoltoa potkujen jälkeen.

Työnantaja saa arkipyhät työpäiviksi tai palkattomaksi vapaaksi, 850 miljoonan euron helpotuksen työnantajamaksuista sekä alennukset ylityö- ja pyhäkorvauksiin.

Työntekijä saa vastaisuudessa sairastaa ensimmäisen päivän omalla kustannuksellaan. Tai ehkä tulla sairaana työpaikalle, työtovereitaan tartuttamaan.

Hauskana jekkuna vuosilomaoikeuden laskeminen 38:sta 30:een päivään koskee lähinnä julkista sektoria ja tyydyttänee siten kaunaisimpia duunareita. Rintamaan lyödään kiilaa.

Julkisen puolen kiristyksistä arvioidaan saatavan 1,4 miljardin euron säästöt, joista 850 miljoonaa siis kaadetaan yksityisen sektorin tueksi.

Oikeistohallitus tunnustaa palavasti aatettaan.

Valtiovarainministeri Alexander Stubbille ja kokoomukselle tällainen toki sopii ideologisestikin. Eikä miljonääri-Sipiläkään pahemmin joutune ryöpytettäväksi, vaikka keskustassakin kai joskus on vaimeasti tavallisen ihmisen puolustamisesta puhuttu.

Ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kehuu hallituksen kuripakettia hyväksi, vaikka perussuomalaiset on väittänyt olevansa pienen ihmisen ja työntekijän puolella.

Perussuomalaiset toki on väittänyt paljon muutakin. Ehkä tämä menee samassa kuormassa muiden syötyjen sanojen kanssa.

Viite