Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ilmiantokampanjat huippusuosittuja!

30.10.2015

Vesa Sisättö

Käyttäjän Vesa Sisättö kuva

Pikkukonnien narauttaminen lähes auttaa.

Uusi menetelmä rikollisten kiinnisaamiseksi on helpottanut poliisin työtä kovasti 2030-luvulla. Menetelmä perustuu rohkeaan teoriaan, jonka mukaan pienten rikollisten ilmiantaminen johtaa suurten rikollisten kiinnijäämiseen.

”Menetelmä perustuu radikaaliin ajatukseen siitä, että kiinnijääminen ikään kuin varisee alhaalta ylöspäin”, kuvaa ajatuksen kehittäjä, kriminologisisti S. S. S. Retrotatti.

”Kun ilmiannan naapurin kuluneilla talvirenkailla ajamisesta, voi olla, että korttelin päässä asuva ryöstömurhaaja jää jonain päivänä kiinni.”

Poliisin työ onkin viime vuosina muuttunut sosiaalisen median ilmiantokampanjoiden suunnitteluksi ja käynnistämiseksi, mikä on säästänyt valtavasti rahaa. Kampanjoita on ollut paikallisia, valtakunnallisia ja eri ihmisryhmille suunnattuja.

”Kaikki varmaan muistavat muutaman vuoden takaisen nuorille suunnatun Vain dorka jättää vanhempansa ilmiantamatta -kampanjan, joka tuottikin hyvän tuloksen, yli 200 000 ilmoitusta”, kertoo poliisin somekingi Ennaenniina ”Yörgi Sika” Rucolanahde.

”Yritimme kampanjalla saada kiinni Forssan sarjaviipaloitsijan, mikä ei ihan onnistunut, mutta kentällä sanottiin, että moni jo ratkeamattomaksi arveltu punaisia päin kävely ja kuhan luvaton pyynti selvisi kampanjan avulla. Saimme myös runsaasti teinin itsemääräämisoikeuden ja vapauden riistosta sekä kotiintuloajoilla pakottamisesta tehtyjä ilmoituksia, joita selvittelemme edelleen.”

Viite