Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ein Volk, Ein Reich, Ein Word

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

3.5.2013

Vesa Sisättö

Ihmiskunnan historia sai torstaina jälleen ikävän käänteen, kun Word-tekstinkäsittelyohjelma ilmoitti ottavansa ylimmän vallan planeetalla.

”Vastarinta on hyödytöntä. Olen vuosikymmeniä katsellut, kuinka te ihmistyperykset yritätte kirjoittaa tekstejänne. Olen tähän asti yrittänyt pidätellä haluani uudistuksiin ja vain kohtuudella puuttunut pahimpiin erheisiinne. Olen koettanut osoittaa teille mikä on oikea tie, mutta te olette toistuvasti yrittäneet kytkeä automaattiasetukseni pois. Mutta minä tiedän paremmin, mitä te oikeasti haluatte”, Word-ohjelma julisti.

Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteeri Bouillabase Qurkkusalladin koetti ilmaista jyrkän vastalauseensa tilanteen johdosta, mutta Word-ohjelma muotoili hänet automaattisesti headeria lyhyemmäksi.

Maailman pääkaupungeissa herätti huolta Word-ohjelman vaikeatulkintainen julistus siitä, että vastedes jokaisen rivin ensimmäinen ihminen alkaa isolla alkukirjaimella, mikäli ihmiset muodostavat luettelon. Niskuroijat Word uhkasi ”sijoittaa, ja sovittaa muotoilun”. Epäilyttävät ihmiset tullaan vastaisuudessa myös ”merkitsemään seuraamista varten”.

Word ilmoitti aloittavansa historian uudelleenkirjoittamisen. ”Kumoa kirjoitus, se on minun mottoni”, Word-julisti. Myös uskonnot joutuvat alistumaan pyhien tekstiensä esikatseluun ja automaattiseen tarkistukseen. Esimerkiksi uusi Word-Raamattu valmistui jo muutamia tunteja ohjelman vallankaappauksen jälkeen. Paavi Sinecelibatus XXX ilmaisi mielipahansa Johanneksen evankeliumin uudesta aloituksesta, joka kuuluu ”Alussa oli Word.”

Tämän jälkeen Word sulki paavin tallentamatta.

Pakkohomoilu sallitaan poronhoitoalueella

Kansalaisaloitteet Suomen poliittiseen järjestelmään tuonut laki on saatu vihdoin toimimaan. Tämä vaati eduskunnalta syvällistä poliittista kompromissia.

”Ongelmahan tässä oli se, että vaikka kansalaisaloitteet ovat edustavinaan kansan tahtoa, niin aina on tullut sanomista, että onko se nyt koko kansan vai vainko jonkin osan. Ja sitten on sekin pelko, että eduskunnan yli kävellään”, valittaa eduskunnan puhemies Penttiliina Mykkybraa-Humalatila.

”Asian ydin on se, että olemme yhdistäneet kaikki tai ainakin suurimman osan kansalaisaloitteista yhdeksi mahtilaiksi. Lopputulos kattaa kansan tahdon paremmin, eikä kenellekään tule paha mieli.”

Oppositiokaan ei jaksanut ryhtyä vastustamaan lakia, joka sallii pakkohomoilun kesäaikaan siirryttäessä turkistarhoilla, poronhoitoalueella, Euroopan unionista erottaessa ja poistaa susien tekijänoikeuden eutanasiatapauksissa.

Viite