Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kuri kuntoon koulupuvulla

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

15.5.2013

Vesa Sisättö

Suomalaisten koulujen perinteinen työrauhaongelma ratkeaa ensi syksynä, kun Opetushallituksen ja VTT:n kehittämä robotisoitu koulupuku tulee pakolliseksi kaikissa kouluissa eskareista lukioihin ja ammattiopistoihin.

”Ongelmahan on ollut, etteivät ne paskiaiset hievahdakaan, kun niille huutaa”, ärisee Ammattikasvattajain liiton puheenjohtaja Hellälempi Reimaruoska.

”Robotisoitu koulupuku poistaa tämän probleemin kertaheitolla.”

Robotisoitu koulupuku on eräänlainen ulkoinen tukiranka, jota voidaan tarvittaessa kauko-ohjata opettajan pöydän säätimillä.

”Huonosti käyttäytyvän oppilaan voi nyt poistaa luokasta napin painalluksella! Puku ottaa vallan ja kävelyttää oppilaan käytävään”, riemuitsee luokanopettaja Brutal Sävyinen Kontulan hairahtuneiden lasten alakoulusta.

Oppilaita voidaan nyt myös kannustaa tarjoamalla keppiä ja porkkanaa. Koulupukuun on kiinnitetty oppimiskypärä, jota on pidettävä myös koulumatkoilla.

”Jos oppilas laiminlyö tehtäviään, häntä voidaan kehottaa ahkeruuteen soittamalla kypärässä taustamusiikkina rakkaimpia kotiseutuiskelmiä vuosien varrelta”, kehuu rehtori Hammurabi Ironmainen Keravan III rangaistuskoulusta.

”Jos oppilas suoriutuu moitteetta, porkkanana on se, että emme soita rakkaimpia kotiseutuiskelmiä hänen kypärässään.”

Robotisoidusta koulupuvusta on muutakin iloa. Ammattikasvattajat suunnittelevat sen avulla saavansa nuoret tervehtimään opettajia kohteliaasti, olemaan ryntäilemättä käytävillä ja syömään rajattomia määriä rusinoilla maustettua lantturaastetta.

Dynaaminen vaikutus fysiikan viides perusvoima

Taloustieteilijöitä ja fyysikkoja pitkään kiehtonut salaperäinen dynaaminen vaikutus on nyt virallisesti osa maailmankaikkeuden teoriaa. Voi olla, että poliitikkojen päätöksistä mystisesti seuraavat vaikutukset, joita epävarmuusperiaatteen mukaan joko on tai ei ole, eivät enää tulevaisuudessa aiheuta tutkijoille ja kommentaattoreille yhtä paljon harmaita, päästä revittyjä hiuksia.

”Ammuimme hiukkaskiihdyttimellä Suomen hallituksen vuoden 2013 yhteisöveropäätöstä toistuvasti”, kertoo tutkija Merilou ”Klara Vapen” de Cerpentyne af Skordari CERNistä. ”Vapautuihan siinä joitain hiukkasiakin, mutta ne oli helppo haudata ristiriitaisissa tiedotustilaisuuksissa.”

Sinänsä dynaamisen vaikutuksen nimittäminen yhdeksi fysiikan perusvoimista ei muuta mitään, kunhan on hätäisesti paperilla tehty päätös, jota muutetaan tarvittaessa myöhemmin, kuten tiedepiireissä korostetaan.

Kirjoitus on julkaistu Vihreä Lanka lehdessä 3. toukokuuta 2013.

Viite