Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ihmismetsästyskausi alkamassa

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

30.9.2013

Vesa Sisättö

Suomen metsästäjäpiirit voivat huokaista helpotuksesta: saalista tulee riittämään tulevaisuudessa. Maatalous- ja metsästysministeriön siirrettyä ihmisen saaliseläinten listalle, metsästäjät saivat jahdattavaa, joka ei lopu.

Saaliseläinten kirjoa on jouduttu metsästäjien vaatimuksesta laajentamaan jo useita kertoja viime vuosikymmeninä. Ensin loppuivat hirvet, peurat, jänikset, karhut, sudet, ilvekset ja sorsat.

Rauhoitettuihin eläimiin siirtyminen rauhoitti metsästäjät joksikin aikaa, mutta kun viimeinenkin saimaannorppa oli saanut luodista, metsästäjät alkoivat käydä levottomiksi.

”Eläimet alkavat olla yksinkertaisesti loppu, mutta metsästyksen suosio vain kasvaa. Toivomme, että ihmismetsästys toisi jonkinlaisen luonnollisen rajan metsästysharrastukselle, mutta ans kattoo nyt”, pohdiskelee maatalous- ja metsästysministeri Musafreakkin’ Manah Ma Beebobbalooma.

Metsästyskauden on suunniteltu alkavan syyskuun alussa ja jatkuvan jouluun. Saaliille määriteltäisiin sopiva alimitta.

”Metsästyskauden ajankohta on hyvin valittu. Kesän jälkeen ihmiset ovat pulskia ja levänneitä”, hehkuttaa Metsästäjäinliiton toiminnanjohtaja Badabum Yupii.

Poliittinen yhteisymmärrys löytyi varhain.

”Jälleen yksi yrittämisvapautta  rajoittava kielto vähemmän!” iloitsee Suomen nuorkokoomuslaisten puheenjohtaja S.S. ”Gruppenführer” Forzan-Forssa.

”Tämä lähti laajenemaan kun saimme poistettua lakipykälän, joka kielsi kiihottamisen kansanryhmää vastaan. Sen jälkeen poistettiin vaatimus aseenkantoluvista. Ihmismetsästys on johdonmukainen arvojemme kannalta. Metsästäjällä ja saaliilla on yhtäläiset mahdollisuudet pärjätä, kun asiaa koskenut valtiollinen kontrolli on poistettu.”

Suomibaarit leviävät maailmalla

Viimeisimpien laskelmien mukaan maailmalla on nykyään jo enemmän suomalaistyylisiä kapakoita kuin irkkupubeja. Suomipubien suosio perustuu valistuneiden arvausten mukaan eksotiikkaan. Vanhojen viini- ja olutmaiden asukkaita kiehtoo baari, jonka ainoat juomat ovat halpa keppana, lonkero ja sidukka. Väkevien ystäville tarjotaan jallua, fisua ja kossuvissyä.

”Juomiakin enemmän suomibaareista haetaan tunnelmaa. Eikä se ole vain sisustukseen kuuluvat panimoiden kellot tai kyltit, jotka käskevät jokaisen hakemaan juomansa itse. Äärisosiaalisen kulttuurin jäsenille on rauhoittavaa tulla ravintolaan, jossa voi kännätä koko illan yksin ja loppuillasta hoippua naapuripöytään haastamaan riitaa tai pokaamaan”, kuvailee Suomen vientiponnistelijainliiton pääsihteeri Whole-Lotta Bling-Ding.

Baarien atmosfääriä luovat myös perinteiset mietelauseet: ”Ei ole olemassa ystäviä. On vain tyyppejä, jotka eivät ole vielä vetäneet toisiaan kännissä turpaan.”  Lause tervehtii humalahakuista asiakasta sadoissa suomibaareissa Singaporesta New Yorkiin.

Kirjoitus on julkaistu Vihreä Lanka lehdessä 20. syyskuuta 2013.

Viite