Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ilmastohuijaus on huijausta

Juha Peurala

Eno-kuvitus.
Tätä et tiennyt! Ilmastonmuutos, 9/11- ja illuminatisalaliittoja sekä Suomen hallitusta johdetaan Kokemäen Essolta. (Salaliitto on onnistunut saamaan kaikki uskomaan ettei Essoja enää ole.)Juha Peurala

Tätä et tiennyt! Ilmastonmuutos, 9/11- ja illuminatisalaliittoja sekä Suomen hallitusta johdetaan Kokemäen Essolta. (Salaliitto on onnistunut saamaan kaikki uskomaan ettei Essoja enää ole.)

17.9.2012

Eno

Ilmastosalaliitto olisi käytännössä mahdoton toteuttaa.

Nimimerkki ”Salaneuvos” kysyy: Mitä olisi vaadittu siihen, että koko ilmastonmuutos ihmisten toimesta olisi ollut salajuoni?

Eno vastaa: ”Miten se salaliitto oikeasti toteutettiin” on tietenkin kysymys, johon kukaan salaliittoteoreetikko ei itse suostu vastaamaan, oli kyse sitten ilmastonmuutoksesta tai vaikkapa 9/11-salaliittoteorioista. Salaliittoharrastajaa kiinnostaa pikemminkin epäilyttävän tuntuisten yksityiskohtien innokas tarkastelu, salaliittolaisten motiivien pohdiskelu ja jo vääräksi osoitetun tiedon levittely.

Jotta ilmastonmuutoksesta tällä hetkellä tieteessä vallitseva yhteisymmärrys olisikin pelkkää huijausta, ainakin kolme asiaa pitäisi olla tapahtunut. Ensinnäkin, merkittävä osa mittaustuloksista pitäisi olla väärennettyjä. Tämä on vaikea toteuttaa, sillä mittauksia ovat tehneet tuhannet eri tutkijat, eri puolella maapalloa, erilaisin metodein ja pitkän ajan kuluessa. Tutkijat edustavat kaikenlaisia poliittisia, uskonnollisia ja aatteellisia taustoja ja työskentelevät toisistaan riippumatta.

Toiseksi mallituksien pitäisi olla virheellisiä. Ilmastomalleja laativat kunnianhimoiset tutkijat, jotka koettavat osoittaa oman mallinsa päteväksi ja muiden mallit virheellisiksi. Malleja testataan vertaamalla niitä nykyiseen ja menneeseen ilmastoon.

Lisäksi tutkijat yrittävät kilpaa löytää takaisinkytkentämekanismeja, jotka tekisivät ilmastonmuutoksen vaikutukset tyhjiksi. Sellaisia ei kuitenkaan ole toistaiseksi löydetty.

Kolmanneksi pitäisi olla salainen organisaatio, joka koordinoisi salaliittoa. Tiede on kuitenkin avointa. Kuka tahansa voi haastaa tutkimustulokset ja mallit omilla tiedoillaan ja löydöillään, jotka sitten arvioidaan. Kaiken kaikkiaan ei ole löytynyt nykyiselle ilmastonmuutosteorialle vaihtoehtoista mallia, joka selittäisi ilmaston havaitun lämpenemisen.

Yhteisymmärrys ilmastonmuutoksesta ei ole syntynyt äänestämällä tutkijoiden salaisessa kokouksessa YK:n päämajan alapuolisissa katakombeissa, vaan vuosien kuluessa, kun ilmastonmuutosmalleja on testattu ja yritetty kumota. Kumoutumisen sijasta saadut tutkimustulokset ovat tukeneet malleja. Kun tätä on jatkunut tarpeeksi kauan, asiasta on tullut yhteisymmärrys.

Ilmastonmuutosalaliittoteoriaan liittyy käsitys, että tutkijat hyötyisivät väitteistään. Jos hyötyjiä halutaan etsiä, ilmastonmuutosta epäilevät tutkijat tuntuvat saavan melko avoimesti rahoitusta esimerkiksi öljyteollisuudelta.

Viite