Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Itämeren ydinvoimapuisto myötätuulessa

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -logo.
Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

10.10.2014

Vesa Sisättö

Kansainvälisille vesille Itämerelle perustettava ydinvoimapuisto saa pian sutinaa reaktoriin. Woima-Teollisuuden Fenno-osakeyhtiön rakennuttama kompleksi on saanut loputkin rahoituksestaan järjestettyä. 60 prosentin osuudella mukaan tuleva kansainvälinen rahoituskonglomeraatti takaa hankkeen käynnistymisen.

Ydinvoimapuisto on herättänyt jonkin verran epäileviä kansalaismielipiteitä, mutta koska 18 kelluvan ydinvoimalan kokonaisuus ei varsinaisesti ole kenenkään takapihalla eikä vaadi lupia tai huojuta hallituksia, hanke on edennyt aikataulussa. Ympäristöjärjestöt ovat kuitenkin kyselleet esimerkiksi sitä, mihin ydinvoimapuiston ydinjätteet loppusijoitetaan.

”En ymmärrä kysymystä. Puisto on merellä. Eiköhän jätteille joku paikka löydy”, vastasi WTF Oy:n tiedottaja Kudvudvud ”Voidjne” Pärsk ympäristöjärjestöjen tentissä silmää iskien.

Kelluvia ydinvoimaloita on pidetty myös jonkinasteisena turvallisuusriskinä.

”Kyllähän tankkerit ja ruotsinlaivat voivat näihin ajoittain törmätä tai myrsky kaataa kokonaisen reaktorin mereen. Mutta minkäs teet, merenkulku on vaarallista” tiedottaja Pärsk vastasi.

Uutta salaperäistä rahoittajaa WTF Oy pitää mainiona yhteistyökumppanina.

”Konglomeraatissa on mukana Koillis-Viron mafiaa, Pjönjangin keskuspankkia, Maakuntien kukkaisrahastoa ja mitä näitä nyt on. Hyviä rahoittajia joka tapauksessa”, Pärsk kehuu.

Sakkovero toteuttaa oikeutta seitsemänteen polveen

DNA-tutkimuksien avulla on onnistuttu ratkaisemaan jopa yli 150 vuoden takaisia rikoksia.

Syyllisten löytyminen on avannut valtiolle aivan uusia tulonlähteitä – ja lisäksi kaikki saavat sen tyydytyksen, että oikeus tapahtuu.

”Jos isoisoisoisä on syyllistynyt miestappoon tai vaikka laskenut siat toisen aidattuun terhometsään, voimme nyt dna-rekistereiden avulla paikantaa syyllisen kaikki jälkeläiset yksinkertaisella tietokoneajolla. Tuntuisi kuitenkin kohtuuttomalta laittaa näitä syyllisten jälkeläisiä vankilaan – puhumattakaan että se maksaisi valtiolle rahaa – joten jälkeläisille langettu veroluontoinen sakko on oiva ratkaisu”, kuvaa veroviskaali Yasmiini Lemmenyö Oikeus- ja verohallituksesta.

”Varsinainen läpimurto tällä taannehtivan oikeuden saralla oli se, kun tajusimme että erittäin vanhoissa rikosjutuissa jokainen suomalainen on matemaattisten mallien mukaan syyllisen jälkeläinen. Kaikki suomalaiset ovat esimerkiksi piispa Henrikin tammikuussa 1156 murhanneen Lallin jälkeläisiä. Koska kuohuttava rikos on ollut jo liki 900 vuotta rankaisematta, lätkäisimme kaikille 1,34 % sakkoveron. Oikeus on tässä yhtä sokea kuin kohtuullinen, sanoisin.”

Viite