Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

S.U.P.O:n agentit siivoavat Suomi-kuvaa

24.10.2014

Vesa Sisättö

Käyttäjän Vesa Sisättö kuva

Neljä kirjainta, jotka pelottavat Suomi-kriitikoita.

Suojelupoliisin muuttaminen ulkomaantiedusteluorganisaatioksi, jolla on käytännössä vapaat kädet toteuttaa saamiaan tehtäviä, on muuttanut Suomi-kuvaa ulkomailla ”valtavan paljon positiivisemmaksi”, kertoo tuore tutkimus.

Entinen suojelupoliisi eli Supo brändättiin kymmenkunta vuotta sitten uudestaan salamyhkäiseksi, lähes täysin irti kontrollista olevaksi tiedusteluorganisaatioksi nimeltä S.U.P.O. Tämä kirjainyhdistelmä on tuonut kauhua jo monen Suomen-parjaajan elämään.

S.U.P.O:n agenttien epäillään olevan esimerkiksi monacolaisen kolumnistin Guillaume-Battista L’Ollio di Oliva y Två-Zucchinin katoamisen takana. L’Ollio di Oliva y Två-Zucchini oli moittinut kirjoituksissaan Suomen metsiä ”vetoisiksi ja hämäriksi” ja järviä ”jotenkin tunkkaisen värisiksi”. Hänestä ei ole kuultu sitten toukokuun, jolloin hänen nähtiin astuvan Antibesissa salaperäiseen moottoriveneeseen, jossa oli silminnäkijöiden mukaan kaljakori ja ylimääräinen ankkuri.

Salaliittoteorian mukaan S.U.P.O. olisi myös ollut rahoittajana ja kouluttajana iskussa, jossa ilman tunnuksia lentäneet hävittäjäkoneet tuhosivat Ruotsin Moran Santaworldin­­. Iskusta otti vastuun saamelaisten vapautusrintama.

”Yhtä kaikki, kirjoittelu Suomesta on muuttunut paljon positiivisemmaksi. Tai ainakin vastaäänet ovat jostain syystä vaienneet”, kertoo S.U.P.O:n tiedottaja, joka tunnetaan nimellä Musta Käsi.

Lapsivähennyksellä apua perheiden arkeen

Hallitus on rohkeasti vihdoinkin katkaisemassa jo pari vuosikymmentä jatkuneen kierteen, jossa vuosittain leikataan lapsilisiä, mutta samalla luodaan verotukseen kompensoivia lapsivähennyksiä. Samalla hallitus haluaa konkreettisesti parantaa lapsiperheiden arkea.

”Nyt pistämme kertaheitolla perheiden asiat kuntoon. Uusi niin sanottu konkreettinen lapsivähennys auttaa perheitä ihan siinä arjen ruohonjuuritasolla”, kertoo sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kalja Tyhmä-Lasagne.

”Uusi lapsivähennys tarkoittaa, että keskimäärin perheistä otetaan pois yksi lapsi, esimerkiksi se nuorimmainen, joka ei syö aamupuuroaan ja vetkuttelee haalarin pukemisessa”, Tyhmä-Lasagne kuvailee.

”Tuskin vanhemmat myöskään jäävät kaipaamaan teiniä, joka vastaa kaikkeen ’ihan sama’”, hän muistuttaa.

Minne lapsivähennetty jälkikasvu sijoitetaan, on vielä työn alla.

”Ehkä väljennämme joitakin lapsityöhön liittyviä lainpykäliä”, Tyhmä-Lasagne pohtii.

Viite