Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kasvihuoneilmiö kesälomailua palvelemaan!

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

31.5.2013

Vesa Sisättö

Kesämökkien varustelutaso on ottanut aimo harppauksen eteenpäin, kävi ilmi Kesälahden Möksämessut 2033 -tapahtumassa viime viikonloppuna. Uusin loma-asuntohitti on Ikikesämökki, jolla nimensä mukaisesti on aina aurinkoinen kesäpäivä.

”Ympärivuotisia kesämökkejä on markkinoitu jo vuosikymmeniä, mutta nyt on mainoslauseelle vihdoin jonkinlaista katetta”, kertoo toimitusjohtaja A.T. O. M. Perhonen Eternal Summer Mökki Oy:stä.

Ikikesämökki™ muodostuu itse rakennuksen lisäksi teknisistä ratkaisuista, jotka sijoitetaan tontin alle, rajoille ja osin yllekin.

”Kehittyneen maa- ja vesilämmitysjärjestelmän avulla tontti pidetään sulana ympäri vuoden ja kasvillisuus vehreänä. Järjestelmä on jatkuvasti stand by -tilassa ja sen voi käynnistää näppärästi citymegamönkijän kojelautaan asennetulla ohjaimella heti, kun kääntää nokan kohti mökkiä”, Perhonen kehuu.

”Ikikesämökin™ tontinrajoja ympäröi puhallinjärjestelmä, joka pitää talvituulet ja vesisateet tontin ulkopuolella. Valaistus hoituu keinoauringolla, johon lisämaksulla saa lasku- ja nousutoiminnat, jos sellaisesta pitää”, A.T.O.M. Perhonen valistaa.

Ympäristönsuojelijat ovat olleet nyreissään Eternal Summer Mökki Oy:n uudesta tuotteesta. ”Ikikesämökki™ on perusteltu sillä, että pitää saada käyttöä niille viidelletoista kivihiilivoimalalle, joita rakennettiin varmuuden vuoksi, jos ydinvoimasta luovuttaisiin.

”Minusta tämä ei ole hyvä juttu, kun on tämä kasvihuoneilmiö ja kaikki”, tviittaa Fidelistiina-Nea Jäätelönsurma Somen Luonnonsuojeluliitosta.

Kesämökkifirmassa ollaan toista mieltä.

”Ei, kyllä tämä on Ikikesämökin ostajalle selvä win–win-asetelma. Kova sähkönkulutus lisää kasvihuoneilmiötä, joka taas vähentää Ikikesämökin lämmityskuluja. En näe, miten tämä ei olisi hyvä juttu”, Perhonen opastaa.

Sotetyöryhmäläisten suviseurat valtaavat Keimolan

Keimolan peltojensuojelualue saa kesällä vastaanottaa melkoisen väenpaljouden, kun Sotetyöryhmäläisten suviseurat järjestetään 15. kerran. Pelloille pystytettävään telttakaupunkiin odotetaan peräti 100 000 sotetyöryhmäläistä, osa jo kolmatta sukupolvea. Luvassa on kiihkeitä alustuksia seminaariteltoissa sekä tilaisuuksia, joissa sotetyöryhmäläiset voivat saada anteeksi erimielisyytensä kuntauudistuksesta.

Kokouspuheenvuorojen lisäksi Sotetyöryhmäläisten suviseuroissa pidetään peräti 1 100 tiedotustilaisuutta, joissa annetaan erilaisia raportteja sotetyöryhmäläisten työn etenemisestä ja yhtenäisestä linjasta.

Sotetyöryhmäläisten suviseurat huipentuvat seurojen toiseksi viimeisenä päivänä nautittuihin yhteisiin kokoustarjoiluihin, joita varten varataan jopa 150 000 donitsia ja 100 000 pulloa matalahiilihappoista kivennäisvettä.

Kirjoitus on julkaistu Vihreä Lanka lehdessä 17. toukokuuta 2013.

Viite