Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kaumapuheen anatomia

Mediapyövelit.
Mediapyövelit mestaavat sopuleita.

Mediapyövelit mestaavat sopuleita.

22.9.2014

Alvar Totinen

Pidättekö Pia Kaumaa (kok) tyhmänä? Ei kannata. Kauma on fiksumpi kuin suomalainen media. Kauma on saalistaja, joka laskee, että kansasta iso osa on tyhmää. Ainakin sellainen osa, että Kauma saa jatkaa paskanpuhumistaan kansanedustajana vielä vaalien jälkeenkin.

Kauma myös ymmärtää, ettei suomalainen toimittaja mahda hänelle mitään. Tai sitten Kauma on aidosti hölmö, mikä ei varsinaisesti muuta kuviossa mitään.

Kaumaa käsiteltiin niin, että hänet pantiin studioon asiat tuntevan virkamiehen kanssa. Sitten tehtiin juttuja, joissa kerrottiin, ettei mamu saa enempää sossurahaa kuin peruskantasuomalainen.

Huomaamatta jäi, ettei Kauma varsinaisesti väittänyt, että maahanmuuttaja saa harkinnanvaraista sosiaalitukea uusiin lastenvaunuihin. Kauma vain sanoi saaneensa ”yhteydenottoja” maahanmuuttajia kadehtivilta arjalaissuomalaisilta. Ja niissä yhteydenotoissa kerrottiin, että niillä erivärisillä on uudet hienot vaunut.

Tästä Kauma tai joku sille vasikoineista päätteli, että kärryt on ostettu sossun rahalla, koska miten muuten niillä olisi mihinkään varaa.

Siksipä Kaumalle on aivan turha todistella, ettei maahanmuuttaja saa sen enempää harkinnanvaraista sosiaalitukea kuin suoraselkäinen kiitoshupparinenkaan. Eihän Kauma niin väittänytkään. Kauma vain levitti perättömiä huhuja ja tuli samalla vahvistaneeksi idioottipiirien sokeaa muukalaisvihaa.

Jyrki Kasvi muistutti, että Kauma on istunut kahdeksan vuotta Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa, joka päättää siitä, miten toimeentulolakia kaupungissa tulkitaan. Kyllä Kauma tietää ja ymmärtää, ettei maahanmuuttaja saa tukea helpommin kuin muut.

Tai sitten Kauma on aidosti hölmö, mikä ei varsinaisesti muuta kuviossa mitään.

Kauma siis sanoo, että kylillä puhutaan. Media kertoo sen, koska ”se on puheenaihe” ja sitten media kertoo, ettei muuten pidä paikkaansa, mitä Kauma sanoo. Sitten Kauma sanoo, ettei ole pahoillaan, koska kylillä yhä puhutaan. Media kertoo sen, koska ”se on osa keskustelua”.

Faktatiedolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Alun perinkin tarkoitus on ollut vain toistella rasistista mölinää julkisuudessa ja kalastella huomiota.

Näin täysin tuntematon rivikansanedustaja on yhtäkkiä valtakunnankuulu ja saa osansa rasistien äänistä. Lisäksi hän saa tietenkin patamustien peruskokkareiden suosion, ehdottihan Kauma, että harkinnanvarainen sosiaalituki poistetaan kaikilta.

Porvariäänestäjä arvostaa köyhien potkimista, mutta eritoten sitä, miten osa köyhistä saadaan hurraamaan potkijalleen, koska se potkii myös pakolaisia.

Viite