Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Normirasismia

Mediapyövelit mestaavat sopuleita. Taneli Heikan kanssa palstalla vuorottelee mediakriitikko Kaino Riesu, joka käyttää koston pelossa nimimerkkiä.

Mediapyövelit mestaavat sopuleita. Taneli Heikan kanssa palstalla vuorottelee mediakriitikko Kaino Riesu, joka käyttää koston pelossa nimimerkkiä.

14.5.2012

Taneli Heikka

Suomen kolmanneksi suurimman eduskuntapuolueen lehden johtoon valittiin uusi päätoimittaja. Matias Turkkila on tehnyt uransa rasististen ja natsihenkisten digiaktivistien parissa.

Hän on rakentanut internetverkoston, jonka kautta rasismi Suomessa on arkipäiväistynyt ja tullut hyväksytyksi osaksi suomalaista politiikkaa.

Avoimesti rasistiset kansanedustajat murtautuivat hänen avullaan eduskuntaan vaaleissa 2011. Hän on toiminut kampanjapäällikkönä Suomen tunnetuimmalle maahanmuuttobloggarille, kansanedustaja Jussi Halla-aholle.

Johtavat tiedotusvälineet uutisoivat asian näin:

”Helsinkiläinen Turkkila on maahanmuuttokriittisen Hommaforumin perustajajäsen. Turkkila on kuulunut myös kansallismieliseen Suomen Sisu -järjestöön, mutta luopunut sen jäsenyydestä tänä vuonna. Hän aikoo erota uuden tehtävänsä vuoksi myös Hommaforumista.” (TS 4.5)

Rasismista on tullut mediassa maahanmuuttokritiikkiä. Natsihenkisyydestä on tullut kansallismielisyyttä. Perussuomalaisten itse käyttämät ilmaisut on omaksuttu läpi koko median.

Se on valtava propagandavoitto rasisteille ja perussuomalaisille.

Aikoinaan taistolaiskommunistien vaikutus yhteiskuntaan imeytyi sen ytimeen samalla tavalla. Taistolaisilla ihmisten jaottelu perustui yhteiskuntaluokkaan, perussuomalaisilla se perustuu etnisyyteen ja kulttuuriin. Jaotteluja tekevät kommunismin ideologit ja heidän myötäilijänsä nousivat johtopaikoille, kun median valppaus herpaantui. Niillä paikoilla he ovat vieläkin.

Turkkila kertoo uutisissa jättävänsä Hommaforumin ja Suomen Sisun. Tämä riitti toimittajille. Kukaan ei kysynyt, jättääkö hän niiden ajatukset.

Kannattaako hän entisen työnantajansa Halla-ahon ajatusta siitä, että kaikki ihmiset eivät ole samanarvoisia? Tuleeko Perussuomalainen-lehden kulttuuripoliittinen linja olemaan esimerkiksi se Suomen Sisun periaateohjelman kanta, että ”yhteiskunnassa, jossa taideteokset elävät lyhyitä aikoja tai jossa taide muistuttaa erehdyttävästi jätettä, ei kukaan voi voida hyvin”?

Onko Turkkila entisen järjestönsä linjoilla siinä, että nykyään ”normaalien sanojen käyttö on miltei rikollista”? Mitä tällaisia sanoja Turkkila haluaisi tuoda lehtensä sivuille?

Vielä jonkin aikaa sitten pohdittiin, ovatko rasistit perussuomalaisissa vain marginaalia. Turkkilan nousu puolueen lehden johtoon kertoo, että vihaliikkeen ote puheenjohtaja Timo Soinista on kenties vielä vahvempi kuin on uskottu.

Kirjoittaja on viestintäyrittäjä ja toimittaja. Kirjoitus on julkaistu alun perin 11. toukokuuta ilmestyneessä Vihreässä Langassa.

Viite