Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Sale ja Rouva Ruotsissa

Mediapyövelit.
Mediapyövelit mestaavat sopuleita. Koston pelossa nimimerkkiä käyttävä Kaino Riesu vuorottelee palstalla viestintäyrittäjä, toimittaja Taneli Heikan kanssa.

Mediapyövelit mestaavat sopuleita. Koston pelossa nimimerkkiä käyttävä Kaino Riesu vuorottelee palstalla viestintäyrittäjä, toimittaja Taneli Heikan kanssa.

30.4.2012

Kaino Riesu

Uusi hallisijamme, Hänen Kuninkaallinen eiku anteeksi Presidentillinen Korkeutensa Sauli I on kera Viehättävän Aviopuolisonsa suorittanut ensimmäisen valtiovierailunsa Ruotsiin. Meikä tarjoutui Iltikselle hovireportteriksi, mutta jostain syystä ne lähettivät mieluummin Rita Tainolan.

Suomalaista mediaväkeä oli Tukholmassa rutosti, ja se oli hyvä, koska ketään muuta vierailu ei sanottavammin innostanut. ”Jenni hurmasi Ruotsin” on hiukan liikaa sanottu, vaikka muutama ruotsinsuomalainen koululapsi olikin liput kädessä vilkuttamassa.

”Niinistön vierailu ei juuri ruotsalaisia kiinnostanut”, Helsingin Sanomat otsikoi. Oliko joku odottanut muuta? Suomen pressan retkeily Ruotsissa kiinnostaa kansaa suunnilleen yhtä paljon kuin Viron presidentin (mikäs sen nimi muuten olikaan) ja hänen emäntänsä retkeily Suomessa.

Onneksi on kuitenkin Ilta-Sanomat, joka jaksaa aina. ”Ruotsalaiset ylistävät Jenni Haukiota”, lehti väitti. Rita Tainolaa lumosivat ”rouva Haukion” ihastuttavat kuteet ja käsveskat sekä se, että tämä osasi suvereenisti jopa englantia. Ruotsintaidosta ei raportoitu. Onko sitä?

”Rouva Jenni Haukio hurmasi eilen presidenttiparin ensimmäisellä virallisella valtiovierailulla sinisessä jakkupuvussa”, Tainola kirjoitti vakavalla naamalla niin kuin vain hovireportteri osaa.

Hänen jutustaan kävi kuitenkin ilmi, mikä oli se neuvostoliittolaisen edustussovhoosin koulutytön jättirusetti, joka Haukiolla oli päässään. Hökötys oli ”valkoinen fascinator-hiuskoriste”!

Iltapäivälehtien välille syntyi skismaa siitä, ”tapasiko presidenttipari prinsessa Estellen” vai ei. Kyse on siitä vauvanpötkäleestä. Presidentin kansliaakin tarvittiin selvittämään asiaa: vauva oli kyllä ollut ”samassa rakennuksessa”, mutta nukkumassa, niin kuin niillä on tapana.

Eikö ketään muuta kuin meikäläisen kaltaista vanhaa feministinkäppänää häiritse se, että Jenni Haukion titteli on nyt sitten kaikilla kielillä ”rouva”. Rouva! Fru! Suomeksi sana tuo mieleen Suomi-filmit ja Suomisen perheen, ruotsiksi se on vieläkin pahempi.

Jos tämä Lanka koskaan kulkeutuu kokoomuspiireihin, siellä tietysti vain arvellaan, että me, jotka edelleen kannatamme presidentiksi Pekka Haavistoa, ollaan nyt vaan niin katkeria. Ei kuulkaa; jos ei pariskunta Sale & Flicka tehnyt hurreihin järin suurta vaikutusta, en usko että Pekka & Pojke olisi juuri kummempaan pystynyt.

Olisin vain niin mielelläni lukenut hurmioituneita iltapäivälehtijuttuja siitä, miten Antsu sai Kaarle Kustaankin lääpälleen.

PS: Viron pressan Toomas Hendrik Ilveksen vaimo on muuten Evelin. Paljosta veikkaa, että ette tienneet? Tämän lehden mennessä painoon Sale ja Jenni ovat hurmaamassa Ilveksiä.

Nimimerkki on sivutoiminen mediakriitikko, joka käyttää koston pelossa nimimerkkiä. Kirjoitus on julkaistu alunperin 27. huhtikuuta ilmestyneessä Vihreässä Langassa.

Viite