Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

On toisen kierroksen aika!

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden järjestö bloggaa Vihreän Langan sivuilla joka toinen viikko.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden järjestö bloggaa Vihreän Langan sivuilla joka toinen viikko.

22.1.2014

Ska Keller

Euroopan Vihreiden esivaalit ovat täynnä haasteita meille ehdokkaille: kahdeksassa viikossa kymmenen eri vaaliväittelyä eri puolilla Eurooppaa, ja nämä olivat vain osa virallista kampanjaa.

Väittelyiden lisäksi olen kampanjan aikana käynyt esimerkiksi Suomessa keskustelemassa EU:n ja USA:n vapaakauppasopimuksesta (ja samalla käynyt pikkujouluissa!), Barcelonassa keskustelemassa nuorisotyöttömyydestä, Itävallassa maahanmuutosta ja Utrechtissa Vihreiden nuorten järjestämällä upealla kampanja-illallisella.

Matkan varrella minulta on kysytty eikö itse matkustaminen väsytä. Kyllä, ja ei. Tietenkin pitkät etäisyydet ovat kuluttavia jopa Vihreiden nuorten ehdokkaalle, mutta toisaalta en luopuisi tästä mistään hinnasta, sillä minulla on niin hauskaa!

Kampanjointi on aina upeaa, mutta kampanjointi koko Euroopassa, se vasta onkin jotain! On niin motivoivaa tavata ihmisiä jotka ovat innoissaan vihreydestä, ja jotka kaikkialla ovat valmiita taistelemaan eurooppalaisissa vaaleissa ja niiden puolesta. Olen ollut ällikällä lyöty siitä miten paljon ihmisiä on tullut joka tapahtumaan, miten innokkaasti kysymyksiä kysytään ja miten pelkällä vaaliväittelyllä voi tuoda eurooppalaisen ulottuvuuden niin lähelle jokapäiväistä elämää.

Riippumatta siitä missä olemme olleet, yleisön nostamat teemat ovat pysyneet samoina: talous, EU-USA-vapaakauppasopimus, demokratia, rasismi, sukupuolten tasa-arvo ja ilmasto nousevat kerta toisensa jälkeen esille.

Siitä huolimatta että media pääosin toimii kansallisella tasolla ja jotkut poliitikot yrittävät kärjistää kysymyksiä pitkin vanhoja rajoja, niin ihmisten huolenaiheet ovat samat niin Prahassa kuin Göteborgissa, Madridissa tai Berliinissä. Esivaaliväittelyt ovat antaneet minulle toivoa ja intoa vaalikampanjaan, ja odotan innolla mahdollisuutta päästä vaalikentille kampanjoimaan paremman, vihreämmän Euroopan puolesta

Kirjoittaja on europarlamentaarikko ja Vihreän Liiton sekä Vinon tukema ehdokas www.greenprimary.eu-esivaaleissa, joissa jokainen 16 vuotta täyttänyt voi äänestää. Äänestys päättyy 28. tammikuuta.

Viite