Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Sasi ja Richtin lista

Mediapyövelit.
Mediapyövelit mestaavat sopuleita. Koston pelossa nimimerkkiä käyttävä Kaino Riesu vuorottelee palstalla viestintäyrittäjä, toimittaja Taneli Heikan kanssa.

Mediapyövelit mestaavat sopuleita. Koston pelossa nimimerkkiä käyttävä Kaino Riesu vuorottelee palstalla viestintäyrittäjä, toimittaja Taneli Heikan kanssa.

14.2.2011

Kaino Riesu

Yleisradion tuorein kepusekoilu oli rattoisaa seurattavaa ja lämmitti kärttyisän mediakriitikon mieltä. Tiistaina 25. tammikuuta TV2 ”paljasti” näyttävästi Mari Kiviniemen ja muutamia muita kepuehdokkaita, jotka olivat Ylen mukaan Nuorisosäätiön edunsaajia.

Tieto oli peräisin Ylen saamasta esitutkintamateriaalista, jota Tampereen-toimitus Jyrki Richtin johdolla oli kahvinjuonnin lomassa silmäillyt.

Richt tunnetaan paitsi Ylen kepu-kämmeistä, myös nimeä myöten älyllisesti korkeatasoisesta Homoillasta.

Keskiviikkona Kiviniemi ja muut keput äityivät joukolla mekastamaan, etteivät muka olleet koskeneet Nuorisosäätiön rahakasoihin kepilläkään. Puoluesihteeri Timo Laaninen moitti Yleä ”epäluotettavaksi”. Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen piilotteli koko päivän kaninkolossa eikä vastannut esimerkiksi Hesarin soittopyyntöihin.

Torstaina Ylessä ryhdyttiin lukemaan Richtin listaa ja poliisin pumaskaa tarkemmin ja huomattiin, että saamari, huutavat keput ovat oikeassa. Jääskeläinen laati oikaisun, oikaisun oikaisun ja oikaisun oikaisun oikaisun, joilla Kiviniemi ja muut nyreät marttyyrit poistettiin Richtin listalta.

Oikaisu oli niin nöyrä ja anteeksipyytävä, että huvitti. Lisäksi Jääskeläinen erikseen vakuutteli ryömineensä esiin aivan omasta tahdostaan, ei missään tapauksessa kepulaisten porun takia. Hänhän reagoi alle kahdessa vuorokaudessa mokan julkitulosta! Sähäkkää tosimiesten toimintaa.

Samaan aikaan, kun Ylen päätoimittaja tippa linssissa pyyteli anteeksi porukan lukihäiriöitä, hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok) riensi puolustamaan Ylen luotettavuutta ja laadukkuutta.

Sasi oli pontevasti sitä mieltä, ettei poliitikkojen, kuten nyt vaikka Laanisen, pidä lainkaan puuttua Ylen toimintaan, yksittäisiin uutisiin eikä siis tietty virheisiinkään.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja oli siis sitä mieltä, että vaikka kaikki muut ihmiset voivat perustuslaissa määrätyn sananapautensa turvin olla Ylen ohjelmista mitä mieltä hyvänsä, poliitikoilla ei tätä oikeutta ole.

Jääskeläisestä Sasi pitää kovasti. Hän kehui Jääskeläistä Suomenmaalle ja puhui ”yhtiön arvoista” hyvin samantyyppisin ilmauksin kuin Jääskeläinen toimittajille pitämissään keskusteluissa.

Aten Arvokoulun ajatus on muun muassa putsata Yle poliittisista vaikutteista. Osa Jääskeläisen pakeilla olleista kuuluu käsittäneen asian niin, että mitä hajuttomampia ja värittömämpiä uutiset ovat, sen parempi. Ei tule oikaisuja. 

Kirjoittaja on sivutoiminen mediakriitikko, jonka kaikista mokista vastaa Langan päätoimittaja Juha Honkonen.

Viite