Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Sielun tulta

Taisteluparit.
Kilpakumppanit. Blogisarjassa seurataan samoista paikoista taistelevien ehdokkaiden vaalitaistoa.

Kilpakumppanit. Blogisarjassa seurataan samoista paikoista taistelevien ehdokkaiden vaalitaistoa.

19.4.2011

Sara Sajaniemi

”Nyt tuli jytky” kuin sotajoukkonsa hyökkäykseen lähettävä johtaja Timo Soini jyrisi puolueensa tuloksen jälkeen.

Seuraavan neljän vuoden aikana otetaan aikalisää ilmastonmuutoksen torjunnasta, riuhdotaan suot kuopille ja rehevöitetään lähivesistöt. Pakki päälle, käsijarrun kahva kattoon ja polttoaine käryämään.

Tuijotin Pohjois-Savon vihreiden vaalivalvojaisissa valkokankaalle muutaman metrin päähän heijastuvaa jykevää miestä, jättimäisiä leukaperiä ja kirveen hakkauksina heiluvia käsivarsia. Ekologisten ja suvaitsevien arvojen tappio, kökötti kuvan alareunassa: Vihr. -5 kansanedustajapaikkaa.

Perussuomalaiset arvot ottivat vallan sunnuntaina 17.4. Lamaannuin.

Mutta vain hetkeksi.

Pintaani nousi motivoiva kiukku ja tahdonvoima. Hitto, persut eivät minua lannista. Kaikkea sitä työtä, mitä on tehty ympäristön ja kestävämmän yhteiskunnan eteen, ei ilman vastarintaa romuteta. Ekologisuuden arvot ovat nyt jääneet vähemmistöön – meidän on oltava äänekäs ja aktiivinen vähemmistö.

Puolustus on herännyt: Vihreiden jäsenmäärä lähti räjähtävään nousuun vaalien jälkeen. Tiistaina 19.4. Vihreiden jäsenhankintakoordinaattori kertoi puolueeseen liittyneen 200 uutta jäsentä kahdessa päivässä. Myös Kuopion Vihreisiin opiskelijoihin ja nuoriin on tullut uusia jäseniä.

Valtakunnallisesti vihreät arvot saivat iskun suoraan palleaan, mutta jotain hyvää on tapahtunut.

Eduskuntaan valittiin yhdeksän nuorta alle 30-vuotiasta kansanedustajaa.  Uusia ydinvoimalupia vastustaa yli puolet, 106 kansanedustajaa, ja lopuista 22 ei ole päättänyt kantaansa. 79 valittua kansanedustajaa on vastannut myös kysymykseen, pitäisikö Suomeen säätää ilmastolaki, ja heistä 65 kannattaa ilmastolakia.

Paikallisesti vaalit olivat menestys ja Pohjois-Savon vihreiden kannatus nousi. Kuopiossa vihreitä äänesti vuonna 2007 kuusi prosenttia. Nyt äänisaaliimme oli yli yhdeksän prosenttia. Tavoite ensimmäisestä vihreästä kansanedustajastamme jäi, mutta unelma on jälleen askeleen lähempänä.

Rikoin sekä realistisen että optimistisen tavoitteeni: sain 749 ääntä ja nousin listamme kolmanneksi. Sain kaksi sataa ääntä vähemmän kuin pitkäaikainen kuopiolainen valtuustoryhmän puheenjohtaja, Harri Auvinen. Hetti Rytsy, kunnallisvaalikuningattaremme, teki meitä kumpaakin kirkkaasti paremman vaalituloksen ja keräsi 2600 ääntä.

Kiitos äänestäjille ja tukijoukoille! Erityinen kiitos Katjalle – kampanjani päällikölle ja järjen äänelle. Te teitte tämän mahdolliseksi.

Sain voimaa kampanjasta ja vaalituloksesta, olen lupautunut ehdokkaaksemme Kuopion kunnallisvaaleihin 2012 ja tähtään ensimmäiseksi Pohjois-Savon vihreäksi kansanedustajaksi.

Viite