Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Vähähiilinen lounasravintola

Vähähiilinen dieetti.
Vähemmän sikailua. Blogissa testataan ilmastoystävällistä ruokavaliota.

Vähemmän sikailua. Blogissa testataan ilmastoystävällistä ruokavaliota.

25.8.2010

Lasse Leipola

Olen alusta asti valittanut tässä blogissa siitä, kuinka vähähiilisen ruokavalion pitäisi olla helpommin saatavilla. No, kohta on. Tai ainakin joillekin – ja vain hetken aikaa.

Fazer Amica tuo syyskuussa lounasravintoloihinsa vähähiilisen lounasvaihtoehdon. Tarjolla on juustotonta, naudatonta ja riisitöntä perusruokaa. Hieno homma!

Harmi vaan, että kyseessä on ainoastaan teemaviikko, jota ei näillä näkymin edes välttämättä uusita. Kokeilulla halutaan haistella, löytyykö ilmastoruualle kysyntää.  Jos on, saattaa jatkoa olla luvassa.

Jos Fazer Amica haluaisi oikeasti vähentää lounasruokiensa ilmastovaikutuksia sen kannattaisi tehdä se salakavalan huomaamattomasti. Sen sijaan, että muiden vaihtoehtojen rinnalla tarjotaan vihreämpi vaihtoehto, he voisivat tehdä ilmastoystävällisiä ratkaisuja kaikissa ruoissaan.

Muutoksien ei tarvitsisi olla suuria: ohraa ja perunaa riisin tilalla, enemmän kalaa ja vähemmän punaista lihaa, vähemmän juustoa ja niin edelleen. Pienillä viilauksilla voitaisiin saada huomaamattomia mutta huomattavia päästövähennyksiä.

Nyt tuntuu, että vähähiilinen teemaviikko on enemmän imagotemppu kuin todellinen ekoteko.

Kirjoittaja on Vihreän Langan verkkotoimittaja, joka kaipaa lisää vähähiilisiä lounasvaihtoehtoja myös ruokakauppoihin.

Viite