Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Vaarallinen ulkoministeri

7.8.2014

Juha Honkonen

Timo Soini (ps.) on kertonut, että häntä kiinnostaa ulkoministerin salkku. Viime aikojen kommenttien perusteella skenaario olisi pelottava. Israelin tuomitsemiseen ja EU:n Venäjän-pakotteisiin nuivasti suhtautuva ulkoministeri olisi maamme maineen kannalta jopa vaarallinen.

Palestiinan ruutitynnyrin kumpaakaan osapuolta ei voi puolustella. Sekä Hamasin että Israelin iskut täytyy tuomita jyrkästi. Molemmille pitäisi määrätä vähintään samanlaisia pakotteita kuin Venäjälle. Siviilejä on autettava myös suomalaisvaroin. Israelin täytyy päästää avustuslaivat Gazaan. Piste.

Mutta mitä päästelee Soini? Hän puolustaa Israelin iskuja, koska "juutalaiset ovat vähemmistössä". Soini tarkoittanee heidän osuuttaan koko Lähi-idässä, sillä Israelin väestöstä juutalaisia on kolme neljästä. Jos perussuomalaiset puolustaisivat samalla tarmolla vähemmistöjä myös Suomessa, puheet maahanmuuttajista, ruotsinkielisistä ja homoista olisivat aivan toisenlaisia kuin nykyään.

Jos taas samaa alueellista logiikkaa käyttää laajemmin, pitäisikö Suomen voida huseerata maaperällään kansainvälisten lakien vastaisesti, koska suomalaiset ovat vähemmistönä esimerkiksi Pohjoismaissa? Armeija voisi pommittaa vaikka saamelaisia ilman seuraamuksia?

Toisaalta vastaavaa "kristikansaa" puolustavaa porukkaa riittää Yhdysvalloissakin niin paljon, että mahtivaltio pystyy torppaamaan YK:ssa Israelin-vastaiset toimet. Niinpä demokratiaksi itseään kutsuva maa pystyy jatkamaan säälimätöntä lasten, naisten ja miesten teurastusta. Surullista.

Soini on myös ehdottanut EU:n Venäjän-pakotteiden sijaan kahdenvälisiä neuvotteluja itänaapurin kanssa. Siis mitä? Että Suomi ja muut EU-maat rupattelisivat Kremlin kanssa siitä, millaisia pakotteita sitä saisi olla? Järjetöntä. Ei pakotteista neuvotella. Eivät ne muuten ole pakotteita.

Ajatelkaa, jos ulkoministeri ehdottaisi tuollaisia pakoteneuvotteluja Brysselin huippukokouksessa. Suomelle naurettaisiin päin naamaa. Euroopan pilapiirtäjät ja stand up -koomikot saisivat hyvää materiaalia. Naurattaisi ellei itkettäisi.

Kirjoittaja on Vihreän Langan päätoimittaja.

Kirjoittaja on Vihreän Langan päätoimittaja.

Soini  Gaza 

Viite