Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ei mitään uutta vasemmalta

14.4.2009

Jarkko Tontti

Käyttäjän Jarkko Tontti kuva
Kirjoittaja on kirjailija ja lakimies, joka toivoo suomalaisten kantavan vastuunsa maailman hädästä. Lisää Tontin blogikirjoituksia löydät täältä.

Voisi luulla, että kannatuslukujen syöksykierre havahduttaisi vasemmistoliiton muuttamaan politiikkaansa.

Eikö mitä. Vasemmistoliitto vastustaa suomalaisten lisäjoukkojen lähettämistä Afganistaniin, melkeinpä yksin koko eduskunnassa.

Mikään ei ole muuttunut sitten 1970-luvun. Suuren Saatanan vastustaminen on edelleen vasemmistoliiton ulkopolitiikan ydinosaamista. Tätä ei edes Barack Obama ole pystynyt muuttamaan.

Ehdotan, että Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kokoukseen kutsutaan vieraaksi afganistanilainen nainen. Vaikka joku maan 64 naiskansanedustajasta.

Kiitos Suuren Saatanan sotilaallisen intervention, nykyään myös naiset pääsevät Afganistanissa kansanedustajiksi. Hän voisi muistuttaa atavistisessa Amerikan-vastaisuudessa piehtaroivia vasureita siitä, mikä oli naisten asema taleban-hallinnon alaisuudessa.

Näkisin mielelläni vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Annika Lapintien toistamassa kasvoista kasvoihin tälle naiselle kantansa, jonka mukaan Suomen ei pidä lisätä läsnäoloaan Afganistanissa, koska ”on selvästi nähtävissä, että Suomelta edellytetään yhä suurempaa pysyvää joukkoa ilman toivoa paremmasta”.

Niinpä. Toivoa paremmasta Afganistanin naisilla ei varmasti ole, jos Yhdysvallat, Suomi ja muut maat vetävät joukkonsa maasta. Kiitos Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten, sinäkin Annika voit ainakin vielä nähdä afgaaninaisen kasvot.

Uhka talebanien paluusta valtaan on todellinen. Sen estämiseen eivät pelkät rauhanturvaajat riitä, valitettavasti. Helppoja ratkaisuja ei ole tarjolla. Se ei riitä syyksi hylätä miljoonia ihmisiä uskonnollisten fanaatikkojen mielivaltaan.

Mutta vasemmistoliiton kirkasotsaisille rauhanpuolustajille Naton ja Yhdysvaltojen vastustaminen on toki tärkeämpää kuin afganistanilaisten tulevaisuus. Onnea valitsemallanne tiellä.

Viite