Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Lisää puolueita!

27.4.2009

Jarkko Tontti

Käyttäjän Jarkko Tontti kuva
Kirjoittaja on kirjailija, joka toivoo, että olisi muitakin puolueita. Lisää Tontin blogikirjoituksia löydät täältä.

Puoluerekisterin mukaan Suomessa on 14 poliittista puoluetta. Luku on liioittelua.

Ammattiliitot jakavat massiivista piilopuoluetukea Sdp:lle ja Vasemmistoliitolle, vaikka liittojen jäsenmaksujen maksajissa on kaikkien puolueiden äänestäjiä. Ay-maailmaa hallitsevat teollisuusalojen miehet, eliittiduunarit, joiden autotalliin kurkistaminen riittää viemään pohjan pois koko Karl Marxin filosofialta.

Perustuslain mukaan lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta. Käytännössä työmarkkinajärjestöt sopivat keskenään isosta määrästä asioita. Eduskunta hyväksyy jälkeenpäin äijäporukan sopimukset eikä voi korjata niistä edes kirjoitusvirheitä.

Kokoomuksen salarakkaussuhde työnantajajärjestöihin on kaikkien tiedossa, vaikka työväen presidentiksi hinkuajan taustajoukot sitä yrittävät peitellä.

Entinen kokoomusmeppi Piia-Noora Kauppi muistetaan Vuoden pahin eturistiriita -palkinnosta. Corporate Europe Observatoryn mukaan Kauppi myötäili koko meppiaikansa finanssialan lobbareiden toiveita. Ja - voi kuinka yllättävää – meppiuran päätteeksi Kauppi nimitettiin Finanssialan keskusliiton toimitusjohtajaksi.

Tukiaisviljelijöillä on kartanoidensa ja citymaastureidensa lisäksi omistuksessaan yksi kokonainen puolue. MTK vaatii milloin milläkin nimikkeellä lisää tulonsiirtoja viljelijöille. Ja saa mitä haluaa, vaatimukset siirtyvät sellaisinaan Keskustan politiikaksi.

140-prosenttinen ruokaomavaraisuus Euroopan surkeimmilla viljelyseuduilla on toki sen arvoista. Uusi talvisotahan voi alkaa koska tahansa ja Suomi on ihan yksin maailmassa.

Sdp:n, kokoomuksen ja keskustan puoluetoimistot voitaisiin korvata yhdellä toimistosihteerillä. Hän ottaisi vastaan etujärjestöjen kannat ja välittäisi ohjeet asianomaisille ”kansan”edustajille.

Entä Rkp? Sekään ei ole puolue, vaan yhden asian liike, joka vastaa kaikkeen naturligtvis. Kunhan vain pääsee hallitukseen varmistamaan ihmiskunnan etuoikeutetuimman kielivähemmistön pysyvän ihmiskunnan etuoikeutetuimpana kielivähemmistönä.

Kristillisdemokraattien taustalla vaikuttavan tahon olemassaolosta on ristiriitaisia käsityksiä. Kasvava joukko suomalaisia ei enää usko enkeleihin tai muihin menninkäisin, mutta omissa sfääreissään liitelevien herätysliikkeiden ja muun tarotkorttiväen asema krisujen Kehittyvien maakuntien Suomena on ja pysyy. Amen.

Perussuomalaiset on jotain ihan muuta. Kaikki käy, kunhan 7 päivää -lehden lukijat  ja muu mikkoskansa saataisiin edes kerran elämässään äänestämään. Mukaan kelpaavat Suomen Sisun rasistit, frederikit, velttovirtaset ja muut hassukat.

Puoluerekisterissä on myös puolueita, joilla ei ole kansanedustajia. Äärivasemmiston jakautuminen yhä vain pienempiin sektioihin on ehtymätön uusiutuvan energian- ja naurunlähde. Eläkeläiset, köyhien puolustajat ja EU:n vastustajat ovat myös puoluerekisterissä. Yhdistysrekisteri olisi oikeampi paikka.

Viite