Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Joulu on antamisen juhla

22.12.2009

Jarkko Tontti

Käyttäjän Jarkko Tontti kuva

Kirjoittaja on kirjailija ja lakimies, joka toivoo jouluiloja, kaikille. Lisää Tontin blogikirjoituksia löydät täältä.

Vallitseva tapa juhlia vuoden pimeimmän hetken taittumista on tolkuton syöminen, juominen ja tavaroiden vaihteleminen. Järjetöntä touhua, jos asiaa tuumii ekologisesta, eettisestä tai kansanterveydellisestä tulokulmasta. Sikapoloista puhumattakaan.

Onneksi perinteet muuttuvat. Miten uudistaa joulu, jotta se ei kiihdyttäisi ihmiskunnan itsetuhoa, kuten se nykyään tekee?

Ehdotan, että joulusta tehdään antamisen juhla. Eli seksin. Joulu olkoon kepeän kiksauttelun ja notkean nussahtelun koko ihmiskuntaa yhdistävä punahehkuinen juhlapäivä. Voiko parempaa vastalääkettä pimeimmän ajan mustuuteen olla?

Hyvin harva ihmisen puuha on yksiselitteisesti hyvää. Seksi tulee aika lähelle, kunhan muutama reunaehto täyttyy. Mitä vain saa tehdä, paitsi toisille pahaa, eli kun seksissä on kyse täysipäisten aikuisten vapaaehtoisesta piehtaroinnista, anything goes.

Toki vielä niin, että ehkäisystä ja tautiriskeistä huolehdittakoon visusti. Yksin, kaksin tai kolmin, tai mistä nyt kukin täpinöitä saakaan. Siitä ei kulu, se on ilmaista ja lisäksi hauskinta mahdollista kuntoliikuntaa.

Tärkeintä on erottaa jälkeläisten hankinta rakastelun poikkeustapaukseksi. On siitä siihenkin, vaikka kaikkein eettis-ekologisin malli lapsenhankintaan on tietysti adoptio.

Annettakoon siis jouluna oikein kunnolla. Vapaapäivien rauhassa ehtii kosketella uutta tai vanhaa kumppaniaan joka paikkaan ja monta kertaa ilman huolta huomisesta. Jätetään roinat ja tapetut eläimet kauppoihin ja nautitaan lihasta.

Viite