Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kepu maksaa sakot

13.5.2008

Jussi Karmala

Kepu jatkaa hämäriä puuhiaan. Ensin puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli väitti viime viikon A-Studiossa naama peruslukemilla, ettei hänen tarvitse noudattaa vaalirahoituslakia, koska siitä ei ole säädetty rangaistusta.

Kalli sai 56 000 euroa vaalirahaa Satakunnan parhaaksi -nimiseltä peiteyhdistykseltä. Lain mukaan kaikkien yli 1 700 euroa lahjoittaneiden nimet pitäisi kertoa. Kalli ei kerro.

Nyt kepu jatkaa lain kiertoa. Suomenmaa kirjoittaa tiistaina, että liikenne- ja viestintävaliokunnan keskustalaiset jäsenet ovat keränneet 540 euron kolehdin, jolla he aikovat maksaa helsinkiläisen poliisin saamat sakot.

Asialla ovat kansanedustajat Pertti Salovaara, Mikko Alatalo, Markku Pakkanen ja Janne Seurujärvi.

Kolehti liittyy tapaukseen, jossa poliisi ampui pakenevaa autoa renkaisiin. Oikeus langetti sakkotuomion, sillä huumautuneena ajaneen kuskin lisäksi autossa oli ulkopuolinen henkilö. Poliisi vaaransi ampumalla sivullisen turvallisuuden ja rikkoi oikeuden mukaan virkavelvollisuuttaan.

Vaalirahoitus ja ampumavälikohtaus kietoutuvat oudolla, perin keskustalaisella tavalla toisiinsa. Vaalirahoitusjupakan viesti kansalle on, että lakia ei tarvitse noudattaa, jos siitä ei ole säädetty rangaistusta.

Ampumavälikohtauksen viesti on, että vaikka rangaistus olisikin säädetty, lakia ei tarvitse siltikään noudattaa – keskusta kyllä maksaa sakot.

Suomessa ollaan hiljalleen siirtymässä Vanhasquieun vallan kolmijako-oppiin, jossa lainsäädäntövalta, toimeenpanovalta ja tuomiovalta kuuluvat kaikki keskustapuolueelle.

Lisää politiikan toimittaja Jussi Karmalan blogitekstejä löydät täältä.

Viite