Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Musta on tytön paras ystävä

Natalia Baer

Vuosi ilman muotia. Johanna Sumuvuori yrittää elää vuoden ilman pikamuotia. Natalia Baer

Vuosi ilman muotia. Johanna Sumuvuori yrittää elää vuoden ilman pikamuotia.

12.11.2008

Johanna Sumuvuori

Kunnallisvaalihumua ja vihreiden makeaa vaalivoittoa seurasi paluu todellisuuteen ja valtavan työmäärän ääreen.

Kun on paljon hommaa ja menoja, vaaterintamalla ei tapahdu yhtään mitään, valitettavasti. En ole ostanut naismuistiin rätin rättiä.

Eipä sillä ole ollut väliäkään. Kun pukeutuu pääsääntöisesti mustaan, kukaan ei edes tunnu huomaavan, että päällä on viikosta toiseen samat vaatteet.

Yhtenä päivänä tosin taisin hairahtua käyttämään tummanruskeaa villatakkia, joka sai kollegani Heidi Hautalan toteamaan käytävällä hämmästyneenä, että "Nanna, sä olet laajentanut väriskaalaasi".

Luotan mustaan, ei sille mitään voi. Kuten Christian Dior on todennut: "Voit pukeutua mustaan milloin tahansa, voit käyttää sitä kaikenikäisenä ja kaikissa tilaisuuksissa. Pikkumusta on välttämätön osa jokaisen naisen vaatekaappia. Voisin kirjoittaa kirjan mustasta."

Nyt joudun taas skarppaamaan pukeutumisasioissa, sillä presidentti Halosen itsenäisyyspäivän vastaanotto on käsillä muutaman viikon päästä. Aiempina vuosina olen pukeutunut luonnollisesti mustaan, lukuun ottamatta ensimmäistä vuotta, jolloin sain lainaksi ystäväni nepalilaisen iltapuvun, joka oli melko kullanhohtoinen.

Viime vuonna teetin mustan 1940-luvun pukuni muotisuunnittelija Tiia Vanhatapiolla. Kiinnyin pukuun melkoisesti, ja olen käyttänyt sitä sen jälkeenkin esimerkiksi hyvän ystäväni häissä.

Linnan juhliin valmistautumiseen saa kyllä palamaan rahaa, aikaa ja vaivaa, jos niin haluaa. Tänä vuonna en halua stressata asialla lainkaan, enkä edes ehdi.

Päätin mennä juhliin uudistetussa viimevuotisessa puvussani. Luotan siihen, että Tiian käsittelyssä puku saa uuden ilmeen, ja kampausta ja korujahan voi aina vaihtaa. Pari muutakin kollegaani ovat aikeissa lainata pukunsa ystäviltään.

Suosittelen ystäväpiirejä perustamaan kalliiden juhlavaatteiden kierrättämiseen lainausringin. Itse olen edelleen kiitollinen kaverilleni, joka pelasti pukulainallaan vuonna 2005 pienituloisen rauhantyöläisen (olin tuolloin Sadankomitean pääsihteeri) ostamasta kallista uutta kolttua.

Yksi musta iltapuku kannattaa kaapista kuitenkin löytyä – se on rakkaus, joka kestää.

Lisää Sumuvuoren muotiblogitekstejä löydät täältä.

Viite