Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Osta musiikkisi käytettynä

Musta baskeri -logo.
Musta baskeri kommentoi blogissa kaikkea ajankohtaista iskelmästä oopperaan ja katutaiteesta museonäyttelyihin.

Musta baskeri kommentoi blogissa kaikkea ajankohtaista iskelmästä oopperaan ja katutaiteesta museonäyttelyihin.

14.10.2009

Musta baskeri

Vihreä Lanka kirjoittaa näillä samaisilla verkkosivuillaan, että netistä lataaminen on ilmastoystävällisin tapa ostaa musiikkia. Annan baskerini pantiksi, ettei tämä pidä paikkaansa.

Ilmastoystävällisin tapa ostaa musiikkia on ostaa vanhaa musiikkia käytetyssä formaatissa. Läheltä sijaitsevalta kirpputorilta voi noutaa kävellen kasan vanhoja vinyylilevyjä ja laittaa lautasen pyörimään – tuulisähköllä tietenkin.

Ne on tuotettu aikaa sitten ja jollekin toiselle kuluttajalle. Näin ollen ostajan ei tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa niiden valmistamiseen kuluneesta energiasta ja raaka-aineesta.

Hyvä on muistaa sekin, että vanhoja levyjä ostamalla saa pääsääntöisesti käsiinsä parempaa musiikkia kuin Anttilan levyhyllystä. Kyllä vanha Laila aina uuden Jipun voittaa.

Vinyylit ovat esineinä kauniita, ja niiden suunnitteluun on panostettu myös esteettisessä mielessä. Niitä katsoessa ymmärtää mitä, musiikki on. Tajuaa äänen syntyvän neulan värähdellessä urassa.

Netistä ja cd-levyltä ei löydy musiikkia vaan bittivirtaa, sielutonta digimössöä.

Kuulun ihmisiin, jotka eivät halua ladata musiikkiaan netistä. Lataamiseen liittyy yhä mielikuva laittomuudesta ja artistien riistämisestä, vaikka käyttäisikin maksullisia palveluita.

Piraattiporukan ärsyttävät perustelut ovat saaneet minut allergiseksi itse poltetuille cd-levyille ja erilaisille ilmaisen musiikin sivustoille. Jargonilla peitetään vain halua riistää taiteellisen työn tekijöitä.

Musta baskeri on kulttuurivaikuttaja, joka käyttää asemansa takia nimimerkkiä. Lisää baskerin blogitekstejä löydät täältä.Lisää aiheesta:Viite