Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Vanhasen pahin rikos huono maku

Musta baskeri kommentoi blogissa kaikkea ajankohtaista iskelmästä oopperaan ja katutaiteesta museonäyttelyihin.

Musta baskeri kommentoi blogissa kaikkea ajankohtaista iskelmästä oopperaan ja katutaiteesta museonäyttelyihin.

8.10.2009

Musta baskeri

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) rakentama omakotitalo on kohta myyttisempi rakennus kuin Urho Kekkosen syntymäkoti Lepikon torppa.

Julkisuudessa on oltu valmiita tuomitsemaan Vanhanen erikoishöylätyn puutavaran käytöstä. Vanhasta on syytetty puutavaran vastaanottamisesta lahjuksena.

Olennaiseen ei kukaan tunnu tarttuvan. Pääministerin pahin rikos on huono maku.

Vanhanen asuu mauttomassa omakotitalossa keskellä pahinta pendelöinti-Suomea, vaikka hänellä olisi ollut varaa ostaa tyylikäs kivitaloasunto Munkkiniemestä.

Vanhasen ensimmäinen omakotitalo oli jotakuinkin siedettävä. Se oli mittakaavaltaan inhimillinen ja ulkoasultaan funktionaalinen. Jälkimmäinen ei ole. Se edustaa järkyttävää amerikkalaista McMansion-kulttuuria.

Käsitteellä tarkoitetaan tarpeisiin nähden liian isoja taloja, joiden mahtipontisella ulkonäöllä ihmiset viestivät edustamaansa konservatiivista maailmankuvaa sekä nousukkaille ominaista näyttämisen halua.

Arkkitehtuurin tai sisustamisen kanssa omakotikartanoilla ei ole mitään tekemistä. Mittasuhteet ovat rumat, tilan käyttö ei ole tehokasta eikä tyylilainojen sekoittaminen toisiinsa ole millään tavoin perusteltua.

Pääministerin omakotitalo tuo mieleen äkkirikastuneen formulakuskin, joka toteuttaa unelmaansa juomalla maitopohjaisia drinkkejä Kanarialla. Tai työväenluokkaisen jalkapalloilijan, joka Englannissa pärjättyään ostaa tyttöystävälleen kokoa liian suuret silikonit.

Mistä löytyisi se Silminnäkijä tai MOT, joka paljastaisi koko kansalle, kuinka huono maku Pääministeri Matti Vanhasella on.

Toisaalta – sellainen pääministeri, millainen kansa.

Musta baskeri on kulttuurivaikuttaja, joka käyttää asemansa takia nimimerkkiä. Lisää baskerin blogitekstejä löydät täältä.

Viite