Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Päiväkirjani perilliset

6.10.2009

Rosa Meriläinen

Käyttäjän Rosa Meriläinen kuva

Kirjoittaja on entinen vihreä kansanedustaja, joka puraisee blogissaan päivänpolitiikkaa kerran viikossa. Lisää Meriläisen blogikirjoituksia löydät täältä.

Pidin aikoinaan ensimmäisenä kansanedustajana nettipäiväkirjaa, jossa viikon lopuksi selostin juurta jaksain mitä olen saanut aikaan. Siinä on sekin hyvä puoli, että kaikkien nähtäväksi tulee se, mitä ei ole saanut aikaan.

Useinhan kansanedustajat voivat piilotella "valiokunnissa se työ tehdään" -fraasin taakse, koska valiokuntien kokoukset eivät ole julkisia. Tämän on tietysti muututtava: valiokuntien kokouksista ja kansanedustajien työstä on tehtävä kokonaan julkista.

Oras Tynkkynen on ainoa vihreän eduskuntaryhmän jäsen, joka tällä hetkellä pitää täsmällistä viikkopäiväkirjaa.

Toisaalta Jyrki Kasvin sivut ovat omaa luokkaansa. Niissä on vauhtia ja viihteellisyyttä samalla, kun vierailija voi saada tolkun siitä, mitä kansanedustaja työkseen tekee.

Myös Erkki Pulliainen on omaa luokkaansa. Toimeliaisuudesta kertova lista etusivulla on niin uuvuttava, ettei siitä varmasti kävijä kovin nopeasti pysty tekemään synteesiä, mutta pääasia selviää: Erkki on toimen mies luonnon ja ihmisen puolella.

Tiedän monen muunkin olevan ahkera ja viisas, mutta se ei aina heijastu nettisivuille.

Ville Niinistön Heijastuksia -blogin edellinen päivitys on kirjattu 2.9. työn ja vanhemmuuden yhteensovittamisesta. Se on pikemminkin ajankohtaisen mediakeskustelun kommentointia, kuin kansanedustajan työstä tiedottamista ja voisi siis oikeastaan olla kenen tahansa fiksun blogistin tekstiä.

Kirsi Ojansuun Kuulumisia -osiosta löytyy tuoreita päivityksiä siitä, missä hän on luuhannut ja miten vaalirahaskandaalia lehdissä kommentoinut. Talousarviokeskustelusta kävi ilmi, mitä Ojansuu itse on painottanut.

Outi Alanko-Kahiluodon blogi päivittyy usein ja sieltä käy ilmi, mitä hän on tehnyt. Kirjoitusaiheen yhteydessä esitellään aihetta käsitellyt aloite tai valtuustokysely.

Janina Anderssonin edellinen työasioita käsitellyt blogi on päivätty 27.8. otsikolla "Kesäkokouksen tunnelmia ja budjettiriihtä".

Pekka Haaviston viimeisin blogipäivitys on tammikuulta ja käsittelee vaalirahoitusta.

Timo Juurikkalan etusivulta pääsee heti seuraamaan hänen työnkuvaansa ja vielä inhimillisellä tavalla.

"Aika hurjaa meininkiä näin aloittelevalle kansanedustajalle!", kuten Timo itse kirjoittaa.

Tosin Timonkin blogeista on moni Niinistön tapaan vain asioiden kommentointia eli niistä ei käy ilmi, mitä hän itse on tehnyt tai ajatellut asialle tehdä.

Heli Järvisen blogista selviää, mitä hän on tehnyt. Tosin viimeviikot ovat Järvisellä kuluneet maanpuolustuskurssiin, joista itse kyllä olen sitä mieltä, ettei niitä kuuluisi työajalla käydä.

Johanna Karimäen sivuja luulisi ensivaikutelman perusteella kunnallisvaaliehdokkaan sivuiksi. Karimäen kalenterista selviää, että siellä on paljon tapahtumia, mutta se ei käy ilmi, mikä on hänen oma
panoksensa. Karimäen blogissa toukokuun alusta tähän ei selviä, mitä kansanedustaja on itse tehnyt minkään asian eteen, mutta lukija oppii, että "Sosiaalipolitiikka on laaja kirjo asioita, jotka ovat murroksessa."

Viite