Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Spekuloinnin ilo

29.9.2009

Rosa Meriläinen

Käyttäjän Rosa Meriläinen kuva

Kirjoittaja on entinen vihreä kansanedustaja, joka puraisee blogissaan päivänpolitiikkaa kerran viikossa. Lisää Meriläisen blogikirjoituksia löydät täältä.

Yksi tapa seurata politiikkaa on suhtautua siihen kuin raveihin: voi veikkailla eri heppojen menestystä.

Kiitos Silminnäkijän, raviulottuvuus on saanut taas aivan uudet kierrosnopeudet. Voi spekulaatioiden määrää siitä, kuka tekee mitä, jos pääministeri eroaa! Toiset jakavat jo salkkuja uusiksi demareillekin, toiset spekuloivat komissaaripaikalla, mikäli Olli Rehnistä tulee pääministeri.

Itse en malttanut edes maanantai-iltana mennä nukkumaan, kun piti Facebookissa seurata muiden mielipiteitä. Ensimmäisenä aamulla tarkasti koneen, joko on eroja tapahtunut. Yritän olla tuntematta vahingoniloa vakavien asioiden äärellä, mutta varovaisinkin löytää tänä päivänä irvileukahetkensä.

Lemppariehdotukseni uudeksi hallituksen muodostajaksi on Arto Merisalo. Muodostihan hän jo eduskunnankin.

Ikävä kyllä todellisuus ei ole ikinä yhtä hauskaa kuin kevyt namedropping kavereiden kesken. Todellisuudessa vihreiden on keskityttävä pitämään oma maali puhtaana ja tukemaan Tuija Braxia vaalirahalain valmistelussa.

Mutta samaan aikaan todellisia ovat myös ne vihreiden toimijoiden ja kannattajien tunnetilat, jotka vaihtelevat hihityksestä pöyristykseen ja takaisin.

Viite