Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Sikoja ja koiria

Natalia Baer

Terveisiä takahuoneesta! Kansanedustajan avustaja Timo Riitamaa tarkkailee maailmaa eduskunnasta. Natalia Baer

Terveisiä takahuoneesta! Kansanedustajan avustaja Timo Riitamaa tarkkailee maailmaa eduskunnasta.

14.5.2009

Timo Riitamaa

Pomoni jäi vappuaattona loppuvuodeksi äitiyslomalle, mutta minkäänlaista kansanedustajien sijaisjärjestelyä ei ole olemassa.

Niinpä eduskuntaryhmältä ei pääse ainakaan työt loppumaan, kun valiokuntapaikat on mitoitettu 15 kansanedustajalle, mutta yksi on loikannut Kokoomukseen, toinen on äitiyslomalla ja kolmas aloittaa pian ensi viikonlopun puoluekokouksen jälkeen työministerinä.

Jo keskiajalla levittivät rotat mustaa surmaa, ja nyt on eduskunnan vessoihin ja pukuhuonetiloihin ilmestynyt hiirimattojen päälle asetettuja pumppupulloja täynnä desinfektiohuuhdetta. Tähän asti olin ollut siinä käsityksessä, että kohujen alkulähteenä niin maailmalla kuin eduskunnassa ovat olleet lähinnä saparoeläimet.

Työväen juhla vapun kunniaksi saivat kansanedustajien avustajat käyttöönsä kännykät entisten, vaihtelevin tavoin toimimattomien langattomien lankapuhelimien tilalle. Hallinnosta tosin esitettiin yhdessä vaiheessa ongelman ratkaisuksi siirtymistä pelkkiin lankapuhelimiin.

Näin avustajien olisi pitänyt jakautua kahteen, toisaalta työhuoneessa puhelimen vieressä päivystävään ja toisaalta ympäri taloa asioita ravaavaan sihteerikköön. Astraaliruumiiden puutteessa puhelimet kuitenkin lopulta saatiin. Ja koko systeemi on halvempi kuin entinen.

Huomenna perjantaina äänestetään eduskunnassa perheen sisäisestä adoptiosta. Omantunnon kysymyksiin lukeutuvana äänestys on yksi harvoista, jonka tulosta ei voi tietää varmaksi etukäteen.

Onneksi koirien kanssa avioitumisen mahdollisuutta kaipaillut perussuomalaisten Pentti Oinonen on tehnyt tehokasta työtä lain läpimenon varmistamiseksi.

Oinosen logiikka ei ainakaan minulle aukea. Luulisi että suomalaisen karjukannan hyvinvoinnista huolissaan olevien persujen kannattaisi maksaa peräti homostelustipendiä, jotta Penalle ja kavereille jäisi enemmän potentiaalisia kumppaneita.

Äänestyksen jälkeen eduskunnan käytävillä juodaan kuohuviiniä. Muuten eduskunnassa juodaan nykyään aika vähän. Toisin oli ennen Riitta Uosukaisen puhemieskautta, jolloin istunnot kestivät usein myöhään yöhön ja maakuntien miesten sökörinkien tyhjiä pulloja piti kuulemma väistellä käytävillä.

Lauantaina Anni Sinnemäki valitaan vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi. Alun perin tarkoitukseni oli järjestää kokoussalissa flash mob -henkinen a capella esitys Ultra Bran kappaleesta Kahdeksanvuotiaana, mutta haastajien puutteessa se saa nyt jäädä.

Kanssaihmisten korvat kiittävät.

Kirjoittaja on kansanedustajan avustaja. Lisää rokkia, seksiä ja politiikkaa löydät täältä.

Viite