Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Suomen halutuin uimahallivuoro

27.3.2009

Elina Grundström

Käyttäjän Elina Grundström kuva
Lisää pääkirjoituksia löydät täältä.

vallilan kirjasto on arkisin auki kahdeksaan, mutta jostain syystä ne panevat sen perjantaisin kiinni jo kello 15. Olen kova unohtelemaan tällaisia asioita, ja käyn siksi kerran kuussa kolkuttelemassa suljettua ovea.

Mutta kestän sen kuin mies.

Siksi en oikein ymmärrä, miksi niin monet miehet eivät kestä sitä, etteivät pääse Jakomäen uimahalliin lauantaiaamuisin. Netissä velloo katkeruus siitä, että hallissa on silloin maahanmuuttajatyttöjen uimakoulu ja naisten uintivuoro.

Nettiänkyröiden mielestä se on periaatteellisesti väärää käänteistä syrjintää. Käytännössähän kukaan ei jää mistään paitsi, koska muutoin halli on viikonloppuisin kiinni.

Ensi syksynä änkyrät voivat huoahtaa. Vääryys poistuu. Jakomäen uimahalli menee remonttiin ja uimakoulu muuttaa Yrjönkadulle. Suomen vanhimmassa uimahallissa on ollut naisten ja miesten uimavuorot erikseen vuodesta 1928, joten siellä tyttöjen uimakoulu ei ole vieraisiin uskontoihin alistumista kuten Jakomäessä.

Mamunaisten uintivuoro on sen sijaan vaarassa. Jakomäen hallissa ei ole kysytty uskontoa, mutta siellä on käynyt paljon maahanmuuttajia, joille se on ainoa liikuntaharrastus. Helsingin liikuntaviraston laitospäällikön Teemu Raatikaisen mukaan uintivuoro on ollut tupaten täysi, naisia on käynyt noin 140.

Vaikka uimakoulut pystytään järjestämään Yrjönkadun pienessä altaassa, uintivuoro on vaarassa, koska Yrjönkadun iso allas on liian syvä maahanmuuttajanaisille.

Liikuntavirastossa ollaan nyt huolissaan, koska kaupunki ei omista sopivaa pikkuhallia, jossa on matala allas. Katse kääntyy siksi kaupallisemmin periaattein toimivan Urheiluhallit Oy:n uimahalleihin. Toivottavasti sieltä löytyy hyvää tahtoa Helsingin suosituimman hallivuoron järjestämiseen.

Viite