Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Suurvallat heittävät kuperkeikkaa

20.10.2008

Jarkko Tontti

Käyttäjän Jarkko Tontti kuva
Kirjoittaja on kirjailija joka on alkanut epäillä Nato-kantaansa. Lisää Tontin blogitekstejä löydät täältä.

Vain muutama vuosi sitten Yhdysvaltojen parjaaminen oli koko Suomea ja puolta Eurooppaa yhdistävä kansanhuvi. Kansainvälisen oikeuden vastaisesti aloitettu Irakin sota ja George ”dabljuu” Bush riittivät syyksi vastustaa kaikkea mikä etäisestikin liittyi Amerikkaan.

Nyt on toisin. Katsoi asiaa miten päin tahansa, tällä hetkellä sekä Irakissa että Afganistanissa Yhdysvallat liittolaisineen puolustaa edes jotenkin demokraattisen ja ihmisoikeuksiin perustuvan oikeusvaltion perustamista.

Sitä vastustavat islamistiset, umpikonservatiiviset sissiliikkeet, jotka haaveilevat teokratiasta.

Samaan tahtiin Venäjä on muuttunut valtioksi, jollaisesta kaikkien maiden kaikkein laitimmainen oikeisto on tähän asti nähnyt vain märkiä päiväunia.

Maata johtavat demokratiaa halveksivat nationalistit, joiden valtaa pönkittää ruplamiljardöörien rosvojoukkio. Yhtäkkiä sanat ’riistokapitalisti’ ja ’taantumukselliset voimat’ eivät kuulostakaan niin hassuilta kuin vielä vähän aikaa sitten.

Samaan aikaan Yhdysvalloissa kansallistetaan pankkeja ja Euroopassa lisätään talouden kontrollia. EU:n ja USA:n äskettäiset talouspoliittiset toimet olisi voitu kopioida Skp:n puolueohjelmasta.

Kuinkas on, Jaakko Laakso ja muu laitavasemmisto? Vielä äsken pystyitte käyttämään 1970-luvun pamflettejanne vaivatta uudestaan. Kunhan vain vaihdoitte syytökset milloin minkin tahon ”neuvostovastaisuudesta” ”Venäjä-vastaisuudeksi”.

Olisiko aika saapua 2000-luvulle? Koska näemme Kansan Uutisissa Esko Seppäsen kriittisen kirjoituksen Venäjän ”fasistis-imperialistisen johdon” liitosta ”teollisuuspohattojen” ja ”finanssiherrojen” kanssa?

Koska Jorma Ollila ja Björn Wahlroos syyttävät Suomi-Amerikka-yhdistystä sosialististen aatteiden salakuljetuksesta Suomeen ja vaativat lähempää yhteistyötä Venäjän kanssa?

Viite