Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Banaanimuffinit

2.5.2008 15.44

Saara Törmä

Noin 12 muffinia

  • 3 dl banaania survottuna
  • 2 dl fariinisokeria (tiivis mitallinen)
  • 1 1/2 dl öljyä
  • 1 dl kasvismaitoa tai maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  1. Voitele ja jauhota muffinipelti. Kahvikupit tai paperiset muffinivuoat kelpaavat myös. Paperisia muffinivuokia ei tarvitse voidella.
  2. Kuori kaksi todella isoa banaania tai nelisen pienempää. Survo banaanit haarukalla ja mittaa muusia tarvittavat 3 dl.
  3. Lisää banaanin joukkoon fariinisokeri, öljy ja maito.
  4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, peruna- tai maissitärkkelysjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja ripaus suolaa.
  5. Kaada neste jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin.
  6. Nosta muffinit 225-asteiseen uuniin. Anna muffinien paistua 5 minuuttia ja napsauta lämpö pois päältä. Anna muffinien paistua vielä noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: jos siihen ei tartu taikinaa, muffinit ovat kypsiä.

sinkkuruoka 


Lisää aiheesta:



Viite