Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pullat uunihin

Natalia Baer

Sinkku syö patonkia.
Einestehtailua. Sinkku kokkaa vapaapäivänään hodariin sopivia soijakepakoita. Energiasyöpön uunin jälkilämmössä voi paistaa banaanimuffineita. Natalia Baer

Einestehtailua. Sinkku kokkaa vapaapäivänään hodariin sopivia soijakepakoita. Energiasyöpön uunin jälkilämmössä voi paistaa banaanimuffineita.

2.5.2008 15.38

Saara Törmä

Ekosinkku hyödyntää uunin lämmön alusta loppuun.

Uuni on keittiön energiasyöpöin härveli. Laitteen kuumentaminen vie suhteellisesti enemmän energiaa kuin lämmön ylläpitäminen, joten energiatehokas sinkku valmistaa kerralla paljon uuniruokia ja pakastaa loput eineet muiden päivien varalle.

Uunin lämpö kannattaa hyödyntää alusta loppuun. Sinkun soijakepakot voi laittaa uuniin heti, kun laitteen napsauttaa päälle.

Suurin osa muistakin ruuista kestää saman kohtelun. Jopa tavalliset sämpylät voi lykätä kylmään uuniin, eikä niitä tarvitse edes kohottaa etukäteen.

Jälkilämpö kannattaa niin ikään käyttää hyväkseen. Jos luukkua ei availe turhaan, uunin lämpö laskee puolessa tunnissa vain vajaat sata astetta sen jälkeen, kun virta on katkaistu.

Jokainen luukun avaus heittää keskimäärin 25 astetta lämpöä harakoille, joten herkkujen valmistumista kannattaa yrittää väijyä luukun takaa.

sinkkuruoka 


Lisää aiheesta:Viite