Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Eduskunnassa on nähty kauramaidon kasvutarina

Jenni Leukumaavaara

Jenni Leukumaavaara

30.4.2019 17.22

Jenni Leukumaavaara

Vihreän Langan ruokapoliittinen tutkivan journalismin yksikkö on havainnut merkittäviä muutoksia ja tasa-arvotekoja eduskunnassa.

Uuden kansanedustajajoukkion lisäksi uutta virtausta edustavat kahvipisteiden välittömään läheisyyteen ilmestyneet kauramaitoastiat.

Siinä missä uudet kansanedustajat harhailevat eduskunnassa ja etsivät paikkaansa, näyttää kauramaito vihdoin löytäneen vakituisen sijan ja ansaitsemansa aseman lehmänmaidon ja kerman vierellä, tasaveroisena vaihtoehtona.

Aiemmin kaurajuomaa on pitänyt kahviin erikseen pyytää, tai juomapurkkeja on pitänyt vitriineistä etsiskellä. Tämä on ollut kummallista, koska kaura- ja muut kasvipohjaiset juomat kasvattavat suosiotaan vauhdilla, ja eduskunnassa moni lorauttaa kahviinsa mieluummin kaura- kuin lehmänmaitoa.


Vihreän Langan lisäksi esimerkiksi Helsingin Sanomat on kiinnittänyt huomiota kauramaidon tarjontaan eduskunnassa.

Esimerkiksi vihreiden puoluevaltuuskunnan tapaamisessa pikkuparlamentissa viime marraskuussa kauramaitoa oli etsittävä vitriinistä. 

”HS:n tietojen mukaan eduskunnan pitopalvelu on kattanut valtuuskunnan jäsenille pikkuparlamentin auditorioon kahvin seuraksi myös kauramaitoa. Toimittajille sitä ei ole erikseen katettu, vaan halukkaiden on kauramaito haettava erikseen vitriinistä”, raportoi Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Niko Vartiainen verkkosivujen seurantajutussaan.

Eduskunnan henkilöstön suunnalta kerrotaan Vihreälle Langalle, että kasvava kysyntä eli kuluttajien prässi on vaikuttanut päätökseen. Saamiemme tietojen mukaan pientä konservatiivista muutosvastarintaakin on ollut havaittavissa.

Kiitämme edistyksellistä toimintaa ja toivotamme nykyajan lämpimästi tervetulleeksi myös eduskunnan ja pikkuparlamentin kuppiloihin! 

eduskunta  kauramaito  kasvisruoka  ilmasto 
Viite