Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Anu Kaukiainen

Hamina ei vielä saanut 100 metrin korkuista lipputankoaan, mutta Haminan seudun vihreiden tiedotusvastaavan Katja Andrejevin mielestä kaupunki saisi olla polleana myös historiastaan ja komeista puutalokortteleistaan. Anu Kaukiainen

Hamina ei vielä saanut 100 metrin korkuista lipputankoaan, mutta Haminan seudun vihreiden tiedotusvastaavan Katja Andrejevin mielestä kaupunki saisi olla polleana myös historiastaan ja komeista puutalokortteleistaan.

Hamina haluaa maailmanluokan kaupungiksi

3.12.2018 17.14

Jenni Leukumaavaara

Mikä on tämän syksyn ja talven tärkein poliittinen kysymys Haminassa, Haminan seudun vihreiden tiedotusvastaava Katja Andrejev?

Kaupunki valmistautuu soteen. Sote-palvelut ja henkilöstö siirtyvät maakunnalle. Meitä huolestuttaa, että jäämme Kotkan ja Kouvolan jalkoihin.

Paljon keskusteluttavat myös vesistöt. Summanjokea on elvytetty, mutta samaan aikaan isoilla turveyhtiöillä on paine laajentaa turvetuotantoa. Se pilaa tehdyt työt.


Keväällä edessä ovat eduskunta- ja eurovaalit ja syksyllä mahdollisesti maakuntavaalit. Millainen ehdokastilanne Haminassa on?

Meidän kuntiemme alueelta eli Haminasta, Virolahdelta ja Miehikkälästä ei ole vielä omaa eduskuntavaaliehdokasta, mutta varmasti sellaisen saamme.

Maakuntavaaleihin löytyi aluksi hyviä ehdokkaita, mutta koska lakien valmistelu on niin kesken, ihmiset eivät halua lupautua mukaan.


Mitä muualta Suomesta pitäisi tuoda Haminaan?

Rohkeutta kehua ja tuoda esiin omaa kotiseutua. Hamina on kuin Loviisa tai Porvoo vanhoine puutalokortteleineen, mutta emme näe oman alueen hienouksia.


Missä muu Suomi voisi ottaa mallia Haminasta?

Historian tuomisesta mukaan arkeen. Paikallishistoria näkyy, ja roolivaatteisiin pukeutuneet oppaat kiertelevät kaupungilla.
 

Mitä jokaisen suomalaisen tulisi tietää Haminasta?

Hamina on maailmanluokan pikkukaupunki. Palvelut ovat riittävät, ja niitä kehitetään. Haminassa on paljon harvinaisia kasveja ja perhosia, jotka ovat päätyneet tänne linnoituksen rakennusvaiheessa venäläisten rakentajien myötä.


Missä Haminan vihreät ovat kymmenen vuoden päästä?

Olemme yksi seutukunnan kolmesta suuresta puolueesta. Kuntavaaleissa saimme nostettua määrän kahdesta viiteen. Vuonna 2028 meitä on 12.


Vihreä maa -palstalla eri alueiden vihreät toimijat kertovat kuntansa ajankohtaisista asioista.

Vihreät  politiikka  turve  sote 
Viite