Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Projekti vauva

Atena

Projekti vauva
Atena

24.6.2019 10.11

Jenni Leukumaavaara

Projekti vauva -kirjan kirjoittaja Satu Lindholm ja hänen puolisonsa ovat käyneet pitkän polun vanhemmiksi: ensin tuloksetonta luomuyrittämistä, sitten vuosien lapsettomuushoidot.

Lindholm tietää miltä tuntuu istua sairaalan käytävällä ja nähdä onnellisia uusia vanhempia miettien, onko itse koskaan samassa tilanteessa. Suomessa joka viides pariskunta on kokenut lapsettomuutta.

Tahattoman lapsettomuuden hoito on hienovaraista lääketiedettä, mutta se on myös ytimiä myöten ihmistä ravisteleva kriisi. Lindholm kertoo kirjassaan ymmärrettävästi ja selkeästi sekä hoidoista että lapsettomuuteen liittyvistä tunteista. 

Kirja toimii ennen kaikkea vertaistukena ja tietopakettina. Se on myös tarpeellinen lisä Suomen syntyvyyyskeskusteluun, joka on keskittynyt vauvattomuuden taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin seurauksiin.

Aihe on raskas, mutta Lindholm kannattelee sitä rehellisyydellään, hyvällä taustatyöllään ja myös huumorilla. Spontaanin naurun nostatti kirjan lapsettomuusbingo, johon on kerätty kaikki viattomat mutta raivostuttavat letkautukset, kuten ”kannattaa lakata yrittämästä, sen jälkeen tulee heti raskaaksi”. 

★ ★ ★ ★

Satu Lindholm: Projekti vauva, kaikki mitä olet aina halunnut tietää lasten tekemisestä. Atena 2019.
Viite