Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Elena Gorschkow
Tavoitteesta tinkimättä. Jos Elena Gorschkowin pitää mainita yksi vahvuutensa, hän mainitsee periksiantamattomuuden.Iiro Törmä

Tavoitteesta tinkimättä. Jos Elena Gorschkowin pitää mainita yksi vahvuutensa, hän mainitsee periksiantamattomuuden.

Puoluesihteeriksi pyrkivä Elena Gorschkow haluaa lisätä vihreiden aktiivien jaksamista ja itsevarmuutta

5.6.2019 17.28

Anne Ignatius

Helsinkiläinen Elena Gorschkow on yksi viidestä ehdokkaasta, jotka pyrkivät vihreiden seuraavaksi puoluesihteeriksi. Tällä hetkellä Gorschkow tekee työkseen ammattiliiton vaikuttamisviestintää eli lobbausta.

”Vedän asiantuntijaryhmiä, joihin kuuluu vaihtelevasti 2–30 asiantuntijaa. Teemme erilaisia projekteja ja edistämme poliittisia tavoitteita. Viimeksi vaikutin hallitusohjelmaan.”


Mikä vihreissä muuttuu, jos sinut valitaan puoluesihteeriksi?

Pystymme entistä paremmin puhuttelemaan puolueen aktiiveja ja uusia äänestäjiä. Teen nykyisessä työssäni vaikuttamisviestintää. Tunnen paljon muita toimijoita ja tiedän, miten löytää liittolaisia.

Puolueen toiminta on ollut isoihin puolueisiin verrattuna pienimuotoisempaa. Haluisin nostaa toimintaa ammattimaisemmalle tasolle. Se lisäisi aktiivien jaksamista, osaamista ja itsevarmuutta.


Mikä on tärkein asia, joka jäi puuttumaan tästä hallitusohjelmasta ja jota vihreiden pitää ajaa seuraavassa hallituksessa?Henkilökohtaisesti minua harmitti, että turvapaikkapolitiikan uudistus hieman vesittyi ja translakiin jäi epäkohtia. Kokonaisuutena olen varsin tyytyväinen hallitusohjelmaan.


Millaisena näet Vihreän Langan roolin?Olen lukenut Vihreää Lankaa rivijäsenenä. Minulle lehti on jäsenidentiteetin symboli. Se korostuu etenkin silloin, kun en esimerkiksi työkiireiden takia ennätä osallistumaan puolueen toimintaan niin aktiivisesti kuin haluaisin. Luen Langan aina kannesta kanteen. Lehti aktivoi, ja siinä on minulle kohdennettua viestintää.


Miten turvaat puolueen työntekijöiden ja aktiivien työssäjaksamisen?

Ihmisillä pitää olla selkeät työtehtävät ja henkilökohtaiset tavoitteet, joita suunnitellaan ja joita seurataan yhdessä.

Tämä on erityisen tärkeää, koska politiikka ja maailman parantaminen on loputon työmaa. Muutokset näkyvät usein hitaasti. Politiikasta puuttuu työpaikoilla käytössä olevia mittareita, joilla hahmottaa tekemistä.

Haluan myös palkata puoluetoimistoon ja piireihin lisää henkilökuntaa, jos se on mahdollista. Sekin auttaa jaksamaan.

Elena Gorschkow

  • Ikä: 42
  • Asuinpaikka: Helsingin Lauttasaari
  • Koulutus: Fil. yo (venäjä, englanti, valtio-oppi)
  • Ammatti: Palvelualojen ammattiliitto PAMin yhteiskuntasuhteiden vastaava
  • Tv-sarja-suositus: Chernobyl. ”Sarja on huikea kuvaus vallasta, teknologiasta ja tutkijoiden roolista.”
  • Poliittinen esikuva: Kokoomuksen entinen puoluesihteeri Taru Tujunen ja vihreiden Heidi Hautala ja Satu Hassi. ”Tujunen ei ollut esillä vaan teki kokoomuksen taustalla vahvaa työtä. Hautala ja Hassi ovat menneet määrätietoisesti eteenpäin silloinkin, kun monikaan ei uskonut heidän asiaansa.”

elena Gorschkow  puoluesihteeri 
Viite